سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یادداشتهای روزانه رضا سروری
لینک دوستان
جزئیات توافق‌های ضد ایرانی ملک عبدالله و کلینتون در ریاض

 

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا بحث‌های مفصلی در مورد اعمال فشارهای بیشتر علیه ایران و سوریه در مذاکرات خود  با ملک عبدالله پادشاه عربستان در جریان سفر به ریاض داشته است.

به گزارش رجانیوز، کلینتون که از روز گذشته وارد ریاض شده و قرار است پس از دیدارهایی به آنکارا برود تا در نشست "دوستان سوریه" که در واقع با پخت و پز ایالات متحده برگزار می‌شود، شرکت کند، طرح "سپر دفاع موشکی خلیج فارس علیه ایران" را با خود به عربستان برده و از رژیم سعودی خواسته است که این طرح را در اجلاس شورای همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز مطرح کند.

سیاست "ایران هراسی"، "شیعه و سنی کردن فضای روابط منطقه‌ای" و درگیر کردن ایران با همسایه‌هایش جزو سیاست‌های ثابت دولت امریکا در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی بوده و برخی از این کشورها نیز که به‌رغم دارا بودن منابع عظیم نفت و گاز صرفاً به‌عنوان پادوی منطقه‌ای دولت ایالات متحده عمل می‌کنند، در این زمینه اقدام‌هایی کرده‌اند.

بر اساس گزارشی که سایت میدل ایست آنلاین از دیدار عبدالله و کلینتون منتشر کرده است، در این دیدار در مورد طرح سپر موشکی علیه ایران و راه‌های افزایش فشار به ایران به‌عنوان اصلی‌ترین متحد سوریه بحث و گفت‌وگو شده است.

کلینتون همچنین پس از دیدار روز گذشته‌اش با عبدالله، امروز (شنبه) با همتایان خود از عربستان و پنج کشور همسایه عربش نیز در قالب شورای همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر خارجه امریکا در دیدارهای دیروز و امروز خود یک محور ثابت برای فضاسازی علیه ایران دارد: ایران یک تهدید بالقوه هسته‌ای و یک تهدید بالفعل موشکی برای کشورهای منطقه است که برای دولت بشار اسد سلاح ارسال می‌کند تا او مخالفانش را سرکوب کند و در این شرایط، دولت امریکا در نقش یک منجی قصد دارد روابط امنیتی دو جانبه با عربستان را به سطح منطقه‌ای ارتقا دهد و با ایجاد یک فضای جدید، اولین انجمن همکاری‌های استراتژیک بین ایالات متحده و شش کشور شورای همکاری خلیج فارس را راه‌اندازی کند که این انجمن طرح سپر دفاع موشکی علیه تهدید ایران را اجرایی می‌کند.

یک مقام امریکایی از همراهان کلینتون که به شرط عنوان نشدن نامش با خبرنگارانی که از واشنگتن به ریاض آمده‌اند، گفت‌وگو کرده، این پروژه ضد ایرانی را به این نحو بال و پر داده است: «ما به‌دنبال توسعه معماری دفاع موشکی منطقه‌ای هستیم. امروز هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی از خود محافظت کند و به شریکانی نیاز دارد. ایران نیز به وضوح یکی از مهم‌ترین تهدیدهایی است که کشورهای منطقه با آن روبرو هستند و ایجاد یک سیستم دفاع موشکی، اولویت ما برای همکاری با کشورهای شورا همکاری خلیج فارس است.»

بر اساس گزارش میدل ایست آنلاین به نقل از یکی دیگر از مقام‌های بی‌نام و نشان وزارت‌خارجه امریکا، در مذاکرات عبدالله و کلینتون که سعود الفیصل وزیر خارجه سعودی و مقام‌های دیگر نیز حضور داشته‌اند، دو طرف در مورد راه‌هایی برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران بر سر برنامه هسته‌ای کشورمان نیز گفت‌وگو کرده‌اند و کلینتون بر نقش اساسی عربستان در حفظ عرضه قوی نفت جهانی تأکید کرده است.

در طی ماه‌های گذشته دولت امریکا از عربستان خواسته است که به‌منظور جبران قطع واردات نفت ایران به اروپا از ماه ژوئیه (تیر ماه) که در راستای تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه کشورمان است، تولید نفت خود را افزایش دهد.

بر اساس این گزارش، کلینتون در مورد مذاکرات 13 آوریل (25 فروردین) ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 نیز به سعودی‌ها اطلاعات جدیدی داده است.

نکته جالب دیگر در این دیدار درخواست وزیر خارجه امریکا بر افزایش ارسال کمک‌های بشر دوستانه از عربستان به سوریه و حمایت از تلاش‌های مخالفان برای ارائه چشم‌انداز سیاسی متحد و فراگیر تأکید کرده است. همچنین دو طرف بر تقویت اجماع امریکا، اروپا، کانادا، اعراب و ترکیه برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه سوریه و متعهد بودن به اعمال این فشارها تصریح کرده‌اند.

این در حالی‌است که منظور از کمک‌های بشر دوستانه ارسال سلاح‌های سنگین و نیمه سنگین برای مخالفان دولت سوریه به‌منظور انجام اقدام‌های خراب‌کارانه تروریستی و بمب‌گذاری است که در ماه‌های گذشته بارها تکرار شده است.

نکته مضحک دیگر در این دیدار، گفت‌وگو در مورد "اصلاحات در عربستان و نقش زنان" بوده که به‌طور گذرا از آن عبور شده است و هیچ تعریض خاص بیشتری به نقش حقوق انسانی و دیکتاتوری در رژیم سعودی و سایر کشورهای عربی که امروز مدعی نقض حقوق بشر و دموکراسی در سوریه هستند، نشده است.

مقام‌های ایالات متحده انتظار دارند که عربستان سایر اعضای شورای همکاری خلیج فارس را برای نشست روز یکشنبه آنکارا با عنوان "دوستان سوریه" آماده کند و کلینتون نیز نهایت تلاش خود را برای این نشست به‌کار خواهد گرفت. با این حال، در میان اعراب برای نحوه‌ی مواجهه با سوریه اختلاف نظرهای جدی وجود دارد، به‌طوری که عربستان و قطر به صورت علنی اقدام به مسلح کردن جریان موسوم به "ارتش آزاد سوریه" می‌کنند اما در اجلاس اتحادیه عرب که روز سه‌شنبه در بغداد برگزار شد، هرگونه راه حل نظامی از سوی دو طرف رد شد و به این مسئله تأکید شد که همه‌ی طرف‌ها باید برای شکل‌گیری "گفت‌وگوهای جدی ملی" کمک کنند.


[ شنبه 91/1/12 ] [ 11:44 عصر ] [ رضا سروری ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ
امکانات وب
ایران رمان