سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یادداشتهای روزانه رضا سروری
لینک دوستان
سخنرانان و مداحان در ایام عزاداری حضرت زهرا سلام‌الله علیها کجا هستند؟/
برنامه مجالس عزا و بیان معارف اهل بیت علیهم السلام در فاطمیه اول

هیئت‌های مذهبی، سخنرانان و مداحان مشهور هم‌زمان با آغاز ایام عزاداری حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها به برگزاری مجالس اقامه عزا و تبیین معارف اهل بیت علیهم السلام اقدام می‌کنند. برنامه تعدادی از هیات‌های مذهبی در ایام فاطمیه اول، در ادامه آمده است:

آیت الله مجتبی تهرانی
 
جلسه اخلاق و معارف اسلامی آیت الله مجتبی تهرانی، به مناسبت ایّام فاطمیّه (سلام الله علیها) از روز دوشنبه 14 فروردین 1391، همراه با اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء به امامت ایشان در خیابان مجاهدین اسلام، خیابان ایران، کوچه شهید ملکی برگزار خواهد شد.
 
 
حجت الاسلام و المسلمین جاودان و حاج ماشاءالله عابدی
 
حجت الاسلام و المسلمین جاوان روزهای دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه و جمعه این هفته از ساعت 20:30 در هیات محبان العباس علیه السلام  واقع در خیابان ایران - کوچه کبریتچی سخنرانی می‌کند.
 
حاج ماشاءالله عابدی در این هیات به ذکر مصائب حضرت زهرا سلام الله علیها خواهد پرداخت.
 
حاج منصور ارضی
 
برنامه عزاداری فاطمیه اول با مداحی حاج منصور ارضی و با سخنرانی حجت الاسلام قاسمیان از نماز مغر ب و عشا در مسجد ارک ( میدان 15 خرداد ) از شب گذشته ( یکشنبه 13 فروردین ) آغاز شده است و تا  پنجشنبه 17 فروردین 91  ادامه خواهد داشت.
 
همجنین از روزسه شنبه 15 فرورودین برنامه قرائت زیارت عاشورا بعد از نماز صبح توسط حاج منصور به مدت 10 روز در حسینیه صنف لباس فروش‌ها واقع در خیابان سعدی جنوبی برگزار خواهد شد. در این مراسم حجت الاسلام ثمری سخنرانی می‌کند.
  
حاج محمود کریمی
 
هیات رایه العباس علیه السلام از روز چهارشنبه 16 فروردین 1391 به مناسبت ایام فاطمیه اول بمدت 3 روز، دو و نیم ساعت قبل از نماز مغرب و عشاء اقامه عزا می‌کند.
 
سخنران: حجج اسلام شیخ علی ثمری و شیخ میثم علی پناه
 
مکان: چیذر، حسینیه آستان امامزاده علی اکبر (ع)

حاج علی قربانی
 
هیات عشاق الحسین علیه السلام از روز سه شنبه 15 فروردین 1391 به مناسبت ایام فاطمیه اول به مدت 5 شب با مداحی حاج علی قربانی (حاج قربان) از ساعت 9 شب اقامه عزا می کند.
 
آدرس: میدان شهدا. خیابان 17 شهریور. ایستگاه ناصری. کوچه شهید درخشان. حسینیه شهید اعتماد سعید
 
حاج سعید حدادیان
 
مراسم روضه خوانی حاج سعید حدادیان در ایام فاطمیه اول از روز سه شنبه 15 فروردین ماه از ساعت شش صبح همراه با زیارت عاشورا در مهدیه امام حسن مجتبی علیه السلام واقع در ضلع شمالی خیابان آزادی، بعد از بزرگراه یادگار امام برگزار می‌شود.
 
سخنران: حجت السلام مهدی حائری‌زاده
 
همچنین شب‌ها مراسم عزاداری با سخنرانی حجج اسلام پناهیان، صدیقی و رئیسی و مداحی حاج سعید حدادیان از چهارشنبه شب در حسینیه شهدای بسیج واقع در ضلع شرقی بزرگراه بسیج بین سازمان بسیج و 20 متری افسریه، خ شهید رحیمی برگزار می‌شود.
 
 
حاج محمد رضا طاهری
 
از روز یکشنبه 13 فروردین تا شام غریبان شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) - به مدّت پنج شب از نماز مغرب و عشاء مراسم عزاداری با مداحی حاج محمدرضا طاهری در میدان صادقیه، بزرگراه آیت الله کاشانی، بعد از میدان نور، خیابان پیامبر(ص)، خیابان جهاد اکبر، بنفشه 3 ،  منزل حاج آقای رضائیان برگزار می‌شود.
 
همچنین حاج محمد رضا طاهری از روز جمعه 18 فروردین نیز به مدّت پنج شب از نماز مغرب و عشاء به ذکر مصائب حضرت زهرا سلام الله علیها خواهد پرداخت.
این مراسم در خیابان حضرت ولی عصر(عج)، بالاتر از خیابان امام خمینی(ره) ، جنب کلانتری 129جامی، کوچه شهید قیّومی، منزل حاج آقای بکائی برگزار می‌شود.
 
حاج علی انسانی
 
دهه اول
زمان: از روز دوشنبه 15 فرورودین 91 به مدت 5 روز
 
ساعت شروع : 9 صبح
 
مکان: پائین تر از میدان سعدی خ استقلال حسینیه صنف لباس فروش ها
 
*روز شهادت حضرت صدیقه شهیده سلام الله علیها
 
پنج شنبه  17 فروردین از ساعت 10 تا زمان اقامه نماز ظهر و عصر
 
آغاز برنامه های بیت حاج علی انسانی
 
محفل انس به مناسبت ایام فاطمیه در بیت حاج علی انسانی از روز جمعه  18/1/91 بعد از نماز مغرب وعشا برگزار می شود.
 
 
حاج عبدالرضاهلالی
 
هیئت الرضا علیه السلام محفل بسیجیان و رهروان شهدا از روز چهارشنبه تا روز جمعه این هفته به مدت سه شب اقامه عزا می‌کند.
سخنران شب اول و دوم:  حجت الاسلام اعتمادیان؛ سخنران شب سوم: حجت الاسلام احمدی اصفهانی
 
مداح: حاج عبدالرضا هلالی
 
این مراسم از نماز مغرب و عشاء در  حسینیه امام موسی ابن جعفر علیه السلام واقع در میدان خراسان برگزار می‌شود.
 
حجت الاسلام و المسلمین صدیقی و میثم مطیعی
 
مراسم سخنرانی و سوگواری از سه شنبه 15 فروردین به مدت سه شب در دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار می‌شود.
 
در این مراسم که بعد از نماز مغرب و عشاء آغاز می‌شود، حجت الاسلام و المسلمین صدیقی سخنرانی و برادر میثم مطیعی مداحی می‌کند.
 
حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها)
 
سخنران:حجج اسلام پناهیان و دارستانی
 
زمان:عصرها یک ساعت پیش از نماز مغرب
 
پس از نماز عشاء نیز حجج اسلام و المسلمین دکتر احمدی عابدی و دکتر نجارزاده‏گان سخنرانی خواهند کرد و مداح اهل بیت سید مهدی میرداماد در مصیبت حضرت صدیقه طاهره (س) مرثیه خوانی خواهد کرد.
 
 
حجت السلام نقویان- حاج سید مجید بنی فاطمه
 
سخنرانان:حجت السلام نقویان، حجت السلام درانی
 
مداح: حاج سید مجید بنی فاطمه
 
زمان: از سه شنبه 15  الی شنبه 19 فروردین 91- بعد از نماز مغرب و عشا
 
مکان: تهران- میدان قیام-  خ ری- جنب پمپ بنزین- کوچه صادقی- تقاطع خ اسدی- بیت الحسین (علیه السلام)
 
 
حاج مهدی سماواتی- حاج مهدی توکلی
 
زیارت عاشورا: حاج حمید ترابی
 
سخنرانی: حاج مهدی توکلی
 
مداحی: حاج مهدی سماواتی
 
زمان: از روز سه شنبه 15 فروردین 91 به مدت 10 روز- ساعت 6:45 تا 8:30 صبح
 
مکان: تهران- میدان شهدا- خ مجاهدین اسلام- کوچه شهید رحیمی- حسینیه شهید علاقبند
 
حجت السلام سید حسین هاشمی نژاد- حاج ذبیح الله ترابی
 
سخنران: حجت السلام سید حسین هاشمی نژاد
 
مداح: حاج ذبیح الله ترابی- مهدی تقی لو
 
زمان: 15 فروردین تا 24 فروردین 91- از ساعت 6:30 صبح
 
مکان: خ وحدت اسلامی ( روبروی اداره آگاهی)- خ پهلوان حسن- کوچه یحیوی- حسینیه فاطمه زهرا سلام الله علیها
 
حاج مهدی سماواتی
 
5 شب اول: حجت السلام سید مهدی طباطبایی
 
5 شب دوم: حجت السلام سید مهدی شهاب
 
مداح: حاج مهدی سماواتی
 
زمان: سه شنبه 15 فروردین 91 به مدت 10 شب- از نماز مغرب و عشا
 
مکان: تهران- خ سی متری نیرو هوایی- 20 متری بصیر ( شهید احمد زاده)- خ مهرآور جنوبی- کوچه 12/35- حسینیه بیت الزهرا سلام الله علیها
 
 
حاج سید مهدی میرداماد
 
سه شنبه 15/01/91 از ساعت 9 شب
 
قم - 30متری هنرستان، کوچه 11 - کوی جانبازان
 
پنج شنبه 17 فروردین (ظهر شهادت حضرت زهرا) بعد از نماز ظهر و عصر
قم، خیابان نیروگاه، توحید 3 ، مسجد علی المرتضی علیه السلام همچنین شام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها از ساعت 9 شب در امام زاده چهل اختران ( قم - خیابان طالقانی - کوچه 59)
 
 
سید محمد جوادی
 
سخنران: حجت السلام دارستانی
 
مداح: حاج سید محمد جوادی
 
زمان: سه شنبه 15 تا 5 شنبه 17 فروردین 91- بعد از نماز مغرب و عشا
 
مکان: تهران- خ قزوین- خ شهید حسنی ( قلعه مرغی)- روبروی بازار تره بار- حسینیه انصار العباس ( علیه السلام)

[ دوشنبه 91/1/14 ] [ 10:27 عصر ] [ رضا سروری ]
آرزوی رهبر انقلاب؛ زیارت قبر مطهر امام حسین علیه السلام

آیت الله سیداحمد علم الهدی از روحانیان عتبات خواست که سلام رهبر معظم انقلاب را به محضر مبارک امام حسین علیه السلام برسانند.

به گزارش رجانیوز، نماینده مردم استان خراسان رضوی در مجلس خبرگان و امام جمعه مشهد مقدس در جلسه توجیهی ویژه روحانیان و مداحان عتبات عالیات اظهار داشت: زیارت قبر مطهر امام حسین(ع) آرزوی رهبر معظم انقلاب است.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب آرزوی کربلا دارند اما شرایط به گونه ای است که این امکان وجود ندارد، گفت: یک روز پیش از زمانی که می خواستم به سفر معنوی عتبات عالیات مشرف شوم، در خدمت آقا بودم عرضه داشتم فردا به کربلا می روم که آقا با یک نگاه حسرت آمیزی گفتند ما را که فراموش نمی کنید.

 
آیت الله علم الهدی خطاب به روحانیان با تصریح این مطلب که عزت روحانیت به برکت رهبری حضرت آیت الله خامنه ای است، خواستار شد: به عنوان ادای حق رهبری، مقید باشیم که یک زیارت یا حداقل سلامی از طرف ایشان به محضر آقا سیدالشهدا علیه السلام عرض کنیم، به امید اینکه رهبر عزیزمان به این آرزوی‌شان برسند.

[ دوشنبه 91/1/14 ] [ 10:18 عصر ] [ رضا سروری ]
گزارش معنادار و سفارشی تایم درباره ترور دانشمندان هسته‌ای ایران/
پشت پرده ادعای کاهش عملیات خراب‌کارانه موساد در ایران چیست؟

نشریه امریکایی «تایم» در شماره اخیر خود، دست به انتشار مقاله‌ای درباره اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در ایران با عنوان «کاهش چشم‌گیر فعالیت اطلاعاتی موساد در ایران» زده و ضمن تایید ترور شهدای هسته‌ای ایران توسط سازمان اطلاعاتی اسرائیل، به نقل از یک مقام اطلاعاتی اسرائیل، از تغییر رویکرد مقامات رژیم صهیونیستی در این زمینه خبر داده است.

به گزارش رجانیوز، در بخشی از این مقاله تحلیلی، با اشاره به دستگیری عامل ترور شهید مسعود علی‌محمدی و همچنین ردپای موساد در ترور اخیر شهید مصطفی احمدی روشن، این مساله را برای رژیم صهیونیستی و منافع صهیونیست‌ها خطرناک توصیف کرده و از ترس بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از ادامه پیدا کردن این اقدامات تروریستی خبر داده است.

متن کامل این مقاله مجله تایم به شرح زیر است:

یک مقام ارشد امنیتی و اطلاعاتی در اسرائیل گفته است که در ماه‌های اخیر، میزان فعالیت‌های مخفیانه و جاسوسی این رژیم در خاک ایران به منظور کاهش سرعت پیشرفت برنامه‌ هسته‌ای ایران به‌طور محسوس و چندین درصد کاهش یافته است. به گفته این مقام، کاهش جدی و قابل لمس فعالیت‌های جاسوسی در ایران یک طیف وسیع را شامل می‌شود؛ از ماموریت‌های سطح بالا و ویژه مانند ترورهای مستقیم و انفجارها در مناطق مختلف و حساس این کشور تا تلاش برای جمع‌آوری اطلاعات و استخدام جاسوس ایرانی در این کشور.

اما تردید در اجرای این برنامه‌ها به چه دلیل بوده است؟ این مقام اطلاعاتی اسرائیلی، «افزایش نارضایتی در داخل موساد» و «نگرانی بنیامین نتانیاهو از واکنش تهران» را از جمله علت‌های اصلی این مساله عنوان کرده است. خاطره تلخ نتانیاهو در سال 1997 و تلاش ناکام موساد برای ترور خالد مشعل مقام ارشد حماس در اردن زمینه‌ساز این نگرانی است. در آن عملیات، دو افسر موساد پس از استفاده از تهیه سم پوستی برای مشعل، دستگیر شدند و پس از در اختیار گذاشتن پادزهر توسط اسرائیل به مقامات اردنی، آزاد شدند. همچنین نتانیاهو مجبور شد تا دستور آزادی شیخ احمد یاسین رهبر معنوی حماس را از زندان‌ها اسرائیل بدهد. در همین زمینه این مقام معتقد است که نتانیاهو از یک شکست دیگر از این جنس که همچون یک گلوله آتشین در صورت، سبب نابودی کامل او شود، هراس و نگرانی وحشتناکی دارد.

سازمان اطلاعاتی ایران یک‌بار تجربه شکست دادن تئوری‌های موساد را در کارنامه خود دارد. سال گذشته تلویزیون ایران فردی را به نام «مجید جمالی فش» نشان داد که به همکاری با موساد برای ترور مسعود علی‌محمدی دانشمند هسته‌ای و استاد دانشگاه اعتراف کرد. جمالی فش با استفاده از یک بمب جاسازی شده در یک موتورسیکلت، دکتر علی‌محمدی را ترور کرد.

این نگرانی در جامعه جهانی و حتی خود اسرائیل وجود دارد که این مساله و ادامه پیدا کردن ترور‌ها، نه تنها موجب کند یا متوقف شدن برنامه هسته‌ای ایران نمی‌شود بلکه ایران می‌تواند با استناد به این اقدامات تروریستی، اسرائیل و کشورهای غربی مخالف با توسعه تاسیسات هسته‌ای خود را در مجامع جهانی و بین‌المللی محکوم کند. برخی از کار‌شناسان هشدار می‌دهند که «ترور»، اکنون خطرناک‌ترین گزینه موجود برای غرب است. پس از ترور اخیر مصطفی احمدی روشن یک دانشمند هسته‌ای ایرانی دیگر که در ماه ژانویه صورت گرفت، امریکا قاطعانه دخالت در این عملیات تروریستی را رد کرد و مقامات اطلاعاتی غربی صراحتا گفتند که این حداقل سومین دانشمند ایرانی کشته شده توسط عوامل موساد بوده است و مقامات اسرائیلی در حال اجرای اهداف جدیدی هستند.

مارک فیتز پاتریک مشاور امور خارجه سابق گروه متخصص گسترش سلاح‌های هسته‌ای که مخالف ترور است، در این زمینه می‌گوید که اقدامات خودسرانه اسرائیل موجب برهم خوردن اجماع جهانی در زمینه اعمال تحریم علیه ایران شده است.

از سوی دیگر، اسرائیل ایران را به اقدامات تخریبی علیه منافع این کشور در تایلند، آذربایجان، سنگاپور، هند و گرجستان متهم کرده است. چندی پیش هم در دهلی‌نو، همسر یک دیپلمات اسرائیلی با یک بمب مغناطیسی که توسط یک موتورسوار در حال عبور به ماشین وی متصل شده بود، مجروح شد؛ روشی که اسرائیل و موساد بار‌ها در خیابان‌های تهران از آن برای ترور استفاده کرده‌ بودند.

اما گسترش عملیات‌های مخفی علیه ایران توسط اسرائیل به ترور محدود نیست. اقدام برای از کار انداختن تاسیسات هسته‌ای ایران با استفاده از ویروس‌های رایانه‌ای یکی از اقدامات جدی و موثر اسرائیل است. استاکس نت که تلاش مشترک سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل و کشورهای اروپایی بود، بهترین مجموعه برای ایجاد اختلال در برنامه هسته‌ای ایران عنوان شد که البته ایران توانست آن را کنترل کند. علاوه بر این، اسرائیل تلاش می‌کند تا برخی تجهیزات را پس از دستکاری فیزیکی و محتوایی، به داخل ایران و تاسیسات هسته‌ای وارد کند تا از این طریق بتواند جلوی پیشرفت فنی ایران را بگیرد؛ مساله‌ای که البته با تردید کار‌شناسان روبرو شده است.

فیتز پاتریک که در حال حاضر در موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک لندن فعالیت می‌کند، در این زمینه هم می‌گوید: «این اقدام به سادگی و مضحک بودن یک بادکنک است! چرا که ایران در این زمینه خودکفا شده است. به عنوان مثال، رئیس جمهور ایران محمود احمدی‌نژاد، در ماه فوریه اعلام کرد که ایران دستگاه‌های گریز از مرکز بسیار کارآمد‌تر و کامل‌تری را که شامل ماشین نسل چهارم سانترفیوژ می‌‍‌شوند، ساخته و به کار گرفته و جایگزین تجهیزات وارداتی کرده است.»

با این حال، به نظر می‌رسد که اسرائیل بین ترور و عملیات خراب‌کارانه مردد مانده است و به همین دلیل فعلا مقامات این رژیم ترجیح می‌دهند از دامنه فعالیت‌های جاسوسی خود در ایران بکاهند.

آیا موساد سفارش این مقاله را داده است؟

اما پس از انتشار این مطلب، یک کار‌شناس عالی‌رتبه اطلاعاتی در تهران با بیان اینکه گزارش اخیر هفته‌نامه «تایم» مبنی بر «کاهش چشمگیر فعالیت اطلاعاتی موساد در ایران» عمدا از سوی رژ‍یم صهیونیستی درز داده شده است، به تشریح دلایل این اقدام پرداخت. این کار‌شناس عالی رتبه اطلاعاتی در تهران درباره این گزارش به سایت ایران هسته‌ای گفت: با توجه به محتوای گزارش، نویسنده آن و منبع انتشار آن (تایم) روشن است که این گزارش عمدا از سوی موساد و دولت اسراییل درز داده شده است.

وی در ادامه علت‌های این امر را چنین برشمرد:

1-  در وهله اول روشن است که موساد متوجه شده هزینه عملیات در ایران بسیار بیشتر از فواید آن است. موساد نتوانسته حتی اندکی در سرعت رشد برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران اخلال کند ولی در عوض خود را در معرض انتقام گیری سخت گیرانه ایران قرار داده است که از توجیه اخلاقی، حقوقی و بین المللی کافی هم برخوردار است.

2-  دلیل دوم این است که احتمالا اسراییل از جانب امریکا برای کاهش خطر مواجهه با ایران تحت فشار است چرا که امریکایی‌ها بر مبنای اطلاعات اخیرا منتشر شده عقیده دارند تشدید تنش با ایران احتمال موفقیت مذاکرات آتی را به شدت کاهش می‌دهد.

3-  سومین دلیل مربوط به کاهش توان عملیاتی موساد به دلیل اقدامات موفق ایران در مهار فعالیت‌های آن در ترکیه، کردستان عراق و آذربایجان است.


[ دوشنبه 91/1/14 ] [ 10:10 عصر ] [ رضا سروری ]
تلاش غرب برای خروج آبرومندانه از بن بست تعلیق غنی سازی/
رویترز موضوع مورد علاقه 1+5 برای مذاکره با ایران را لو داد

خبرگزاری رویترز در گزارشی که از مبدأ وین منتشر کرد خبر داد که پنج کشور از میان شش کشور گروه 1+5 معتقد هستند که گفت‌وگو با ایران در مذاکرات آینده باید متمرکز بر غنی سازی 20 درصد باشد و ایران به غنی سازی 3.5 درصد در ایران اکتفا کند.

به گزارش رجانیوز، فردریک دال که این گزارش را از وین مقر آژانس بین المللی انرژی اتمی مخابره کرده، افزوده است که در میان شش کشور فقط فرانسه اصرار دارد که ایران باید تمام فعالیت‌های مربوط به غنی سازی خود را تعلیق کند.

این گزارش می‌افزاید که بسیاری از تحلیل‌گران معتقدند که این غیرقابل انتظار و غیر واقعی است که ایران همه فعالیت‌های هسته‌ای خود را تعطیل کند. همچنین یکی از سفیران امریکا هفته گذشته اعلام کرده که به‌جای اصرار بر فریز کردن فعالیت‌های ایران در مذاکرات آتی، گسترش بازرسی‌ها باید محور گفت‌وگوها قرار بگیرد.

رویترز در ادامه از قول گرگ تیلمن تحلیل‌گر انجمن کنترل تسلیحات -یک موسسه تحقیقاتی در واشنگتن- می گوید: «ما گمان می کنیم که کاخ سفید به راهبردی واقع گرایانه در این باره تمایل دارد که بر متوقف شدن غنی سازی تا 20 درصدی اورانیوم به عنوان گام نخست در ایجاد اعتماد تأکید دارد».

رویترز ادامه می دهد: «یک دیپلمات غربی گفت توقف این فعالیت -که با غنی سازی 3.5 درصدی مقایسه می شود که برای سوخت مورد نیاز نیروگاه های هسته ای مورد نیاز است- "حقیقتا یک اولویت" خواهد بود».

این خبرگزاری سپس تاکید کرده است که احتمال کمی وجود دارد که ایران این درخواست را بپذیرد.

اما نکته مهم را در این زمینه رویترز به نقل از مارک فیتز پاتریک کارشناس موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک که در لندن است، منتشر کرد. وی گفت: از آن‌جایی که ایران از سال 2009 در تأمین سوخت مورد نیاز خود پیشرفت هایی داشته است، رویدادهای پیش آمده پیشنها تأمین سوخت مورد نیاز راکتور تحقیقاتی ممکن را کم اهمیت جلوه داده است. ترغیب ایران به دست برداشتن از غنی سازی 20 درصدی اورانیوم کار مشکلی است.

رویترز در ادامه از احتمال پیشنهاد مجدد مکانیسم مبادله در ازای توقف غنی سازی 20 درصد خبر داده و تاکید کرده است که غرب سخنان محمود احمدی نژاد درباره آمادگی ایران برای توقف غنی سازی 20 درصد در ازای دریافت سوخت راکتور تهران را که شهریور 1390 در سازمان ملل مطرح شد، همچنان جدی می گیرد.

ایران پیش از این اعلام کرده است که غنی سازی 20 درصد را متوقف نمی کند و مکانیسم مبادله را هم به عنوان یک گزینه مذاکراتی به رسمیت نمی شناسد.

در عین حال، تست رسانه‌ای موافقت با غنی سازی 3.5 درصد در ایران و توقف غنی سازی 20 درصد، در شرایطی است که دو ماه پیش ایران سوخت 20 درصد را در رآکتور تهران جای‌گذاری و اعلام کرد که مجتمع‌های سوخت این رآکتور را ساخته است. این خبر به این معنی بود که اگر تا دو سال قبل، ایران بحث در مورد تأمین سوخت رآکتور تهران را به‌دلیل نیازش، مفید می‌دانست، اکنون در این زمینه نیازی به گفت‌وگو ندارد و بر خلاف محاسبه غرب مبنی بر عقب‌نشینی ایران در اثر اعمال فشارها و تهدیدها، نه تنها راهبرد دو مسیره فشار و مذاکره جواب نداده است، بلکه نتیجه عکس دارد.


[ دوشنبه 91/1/14 ] [ 9:58 عصر ] [ رضا سروری ]

لاوروف: اقدام نظامی علیه ایران نقض قوانین بین‌المللی است

خبرگزاری فارس: درحالیکه لفاظی های جنگ طلبانه غرب و اسرائیل علیه برنامه هسته ای ایران همچنان ادامه دارد، وزیر امور خارجه روسیه با هشدار درباره حمله به ایران گفت که اقدام نظامی علیه ایران نقض قوانین بین‌المللی است.

خبرگزاری فارس: لاوروف: اقدام نظامی علیه ایران نقض قوانین بین‌المللی است

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری "آسوشیتدپرس"، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه امروز ضمن هشدار قاطعانه به اسرائیل درباره هرگونه اقدام نظامی احتمالی علیه ایران به بهانه برنامه هسته ای تهران، اعلام کرد که حمله پیشگیرانه به تاسیسات هسته ای ایران نقض قوانین بین المللی است.

در شرایطی که آمریکا و اسرائیل در لفاظی های جنگ طلبانه خود مدعی شده اند که تمام گزینه ها و از جمله اقدام نظامی در قبال برنامه هسته ای ایران و جلوگیری از دستیابی این کشور به تسلیحات هسته ای روی میز است، وزیر امور خارجه روسیه در سفر خود به ارمنستان اعلام کرد که اقدام نظامی علیه ایران منطقه را بی ثبات خواهد کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در ادامه خبر خود نوشت که ایران تاکید دارد که برنامه غنی سازی اورانیوم تهران اهداف غیرنظامی و تحقیقاتی دارد و این درحالیست که اسرائیل و کشورهای غربی بر این باورند که این اهداف بیان شده به عنوان پوشش دهنده برنامه تسلیحات هسته ای ایران مطرح می شوند.

روسیه که اولین نیروگاه هسته ای ایران را ساخته است از برخی از تحریم های سابق سازمان ملل علیه ایران به بهانه برنامه هسته ای تهران حمایت کرده است اما در ماه های اخیر قاطعانه هرگونه اعمال تحریم های جدید بر ایران را رد کرده و خواستار انجام مذاکره شده است.

آمریکا و اتحادیه اخیرا به بهانه تسلیحاتی بودن برنامه هسته ای ایران، دور جدیدی از تحریم های یک جانبه خود را علیه اقتصاد و صنعت نفت ایران تحمیل کرده اند؛ ایران نیز همواره با رد اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته ای اش و تاکید بر صلح آمیز بودن آن اعلام کرده است که به عنوان امضا کننده پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای "ان پی تی" و یکی از کشورهای عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی حق دستیابی به فناوری های هسته ای با اهداف صلح آمیز را برای خود قائل است و به هیچ عنوان از حقوق هسته ای خود صرف نظر نخواهد کرد.


[ دوشنبه 91/1/14 ] [ 9:47 عصر ] [ رضا سروری ]

دردسر مفتی سعودی پس از پخش اظهاراتش در العالم

خبرگزاری فارس: پخش اظهارات مفتی وهابی سعودی درباره توهین به پیامبر اسلام (ص) از شبکه العالم برای او دردسر ساز شد.

خبرگزاری فارس: دردسر مفتی سعودی پس از پخش اظهاراتش در العالم

به گزارش فارس، پس از انتشار اظهارات توهین آمیز "محمد العریفی" مفتی سعودی مبنی بر اینکه پیامبر اسلام قبل از تحریم شراب هنگامی که به او شراب هدیه می دادند آنرا می فروخت و یا هدیه می کرد .. و اینکه شراب نجس نیست؛ روزنامه ها و رسانه های سعودی وابسته به جریان وهابیت، برای سرپوش گذاشتن بر این رسوایی، به دفاع از او پرداختند.

روزنامه سعودی "جازان" مدعی شد: "حمله رسانه ای علیه العریفی نخستین بار از طریق شبکه "العالم" ایران صورت گرفت، این شبکه به بررسی و انتشار اظهارات العریفی پرداخت، به صورتی که قسمتهایی از اظهارات او در یک ویدیو به مدت دو دقیقه پخش شد".

روزنامه "المباشر" نیز برای توجیه رسوایی به بار آمده، پس از انتشار ویدیوی اظهارات العریفی از شبکه العالم، نوشت: "فعالان در شبکه های اجتماعی اینترنتی حملاتی را علیه شیخ محمد العریفی برای محاکمه او به راه انداخته اند، زیرا او شراب را نجس نمی داند".

این روزنامه با تحریف اظهارات العریفی، برای توجیه این مفتی وهابی نوشت: "العریفی در برنامه اش در یکی از شبکه های ماهواره ای گفته بود: شراب حرام است ولی نجس نیست، و نجاست شراب معنوی است چرا که قرآن مشرکان را نجس خوانده و البته معنی نجاست کفار در قرآن معنوی است .. العریفی تأکید کرده بود، برخی به پیامبر اسلام (ص) شراب هدیه می دادند و پیامبر نیز پس از آنکه به هدیه دهنده می گفت که شراب در اسلام حرام است، و خواستار ریختن آن روی زمین شده بود".

این درحالی است که در ویدیوی منتشر شده از العریفی، این مفتی وهابی به صراحت گفته بود: "قبل از تحریم شراب پیامبر هنگامی که به او شراب هدیه می دادند، آن را می فروخت و یا هدیه می داد .. وی همچنین مدعی شده بود پس از تحریم شراب، مردم آن را در کوچه ریختند، و مردم هنگام راه رفتن در کوچه ها به شراب آلوده می شدند، ولی با همین لباس آلوده به شراب به مسجد رفته و نماز می خواندند؛ این امر بیانگر آن است که شراب نجس نیست"!.

پایگاه اینترنتی المواطن نت نیز برای توجیه اظهارات العریفی، نوشت: "العالم در پوشش این خبر به این مسأله تأکید کرد که اظهارات العریفی توهین به مقام پیامبر اسلام (ص) است؛ این درحالی است که العریفی و حامیانش تأکید دارند که اظهارات منتشر شده از او کامل نیست؛ و متهم کردن او به توهین به پیامبر تحریف واقعیت و افترا به العریفی است".

المواطن نت خاطرنشان کرد: "حامیان العریفی تأکید دارند که این حمله علیه او از طریق شبکه العالم، تسویه حسابهای شخصی از سوی طرفی خاص است، که اهداف خاصی از آن دنبال می شود".

یک روز پس از انتشار این ویدیو و رسوایی مفتی سعودی، آیت الله "سید محمد باقر المهری" نماینده مراجع شیعه در کویت در واکنش به اظهارات توهین آمیز "العریفی" گفت: اظهارات العریفی توهین آشکار به پیامبر (ص)، و دروغ بستن به ایشان است.

آیت الله المهری خاطرنشان کرد: به دلیل اثبات حرام بودن شراب و نام بردن از آن در قرآن به عنوان ناپاکی، همه فقها شراب را مانند بول و خون، نجس می دانند. امامان چهار مذهب شراب را نجس دانسته اند، و آیه 90 سوره مائده نیز بیانگر نجاست شراب است.

وی تأکید کرد: العریفی باید به دلیل توهین و دروغ بستن به پیامبر (ص) به درگاه خداوند توبه کرده، و از همه مسلمانان عذرخواهی کند.


[ دوشنبه 91/1/14 ] [ 9:43 عصر ] [ رضا سروری ]
گفت‌وگوی اختصاصی رجانیوز با کارگردان «قلاده‌های طلا»/ اجمالی
مثل این که آثارم جزو حوادث غیرمترقبه هستند!/ سکانس‌های بسیج را که گرفتم، خیالم راحت شد

گروه فرهنگی- مهدی آذرپندار: هم صحبت شدن با ابوالقاسم طالبی، آن هم درست در اوج دوران فیلم‌سازی‌اش و مقارن با اکران بهترین فیلم او -«قلاده‌های طلا»- چیزی نیست که بشود از آن صرف‌نظر کرد. پس دست به کار می‌شویم و پیش از آغاز سال نو، در حالی که مطابق معمول مشغله‌ی فراوانی دارد، به سراغش می‌رویم. لطف ویژه‌ی طالبی هم مثل همیشه شامل حال رجانیوز می‌شود و این گفت‌وگو در یک دفتر به شدت قدیمی و به عبارت بهتر «کلنگی» در خیابان رودکی به سرانجام می‌رسد.

بدین ترتیب، پس از طی مراحل پیچیده‌ی پارک خودرو در یک کوچه‌ی قدیمی، گفت‌وگوی صریح و رودرروی ما آغاز می‌شود. بی‌آنکه بابت کیفیت این گفت‌وگو دغدغه‌ای داشته باشیم. حتی اگر طالبی کل شب را مشغول تحقیقات برای کار جدیدش بیدار مانده باشد و همان ابتدا بابت خستگی احتمالی عذرخواهی کند؛ چرا که مطمئنیم او آن‌قدر حرف برای گفتن دارد و از طرفی آن قدر باصفا و خوش صحبت هست ‌که این گفت‌وگو خواندنی از کار دربیاید.

آنچه در ادامه می‌خوانید، خلاصه‌ای از گفت‌وگوی تفصیلی رجانیوز با ابوالقاسم طالبی است که در آن بسیاری از ناگفته‌های او پیرامون کارنامه‌ی کاری‌اش، «قلاده‌های طلا» و البته کار جدیدش، برای اولین بار مطرح می‌شود.

مشروح بخش‌های اول و دوم این گفت‌وگوها از پیوندهای زیر قابل دسترسی است:

بخش اول/ وقتی سکانس‌های بسیج را گرفتم، خیالم راحت شد

بخش دوم/ اگر تصویر هوایی آن روز را ندارید، من آن را به شما می‌دهم!/ مریلا زارعی گفت من انگیزه‌ی شما را ندارم!

 

قرار است از شما تقدیر نکنیم!

بعضی‌ها با فیلم دچار سوء تفاهم هستند. بالاخره وقتی شما چنین فیلمی می‌سازی، طرفت یک سری ارگان‌ها و نهادهای صاحب قدرتند و باید توجیه بشوند و توجیه کردن‌شان هم زمان می‌برد. یک وقت هم هست که یکی دو تا کارشناس در یک نهاد حاضر به توجیه شدن نیستند و کاری هم نمی‌شود کرد. معاونان فرهنگی سراسر کشور و انجمن‌های مستقل خیلی زنگ زدند که بیا و می‌خواهیم از تو تقدیر کنیم. هر چه گفتیم آقا! تقدیر نمی‌خواهیم، گفتند نه، باید بیایی. قبول کردیم. ساعت 12 شب زنگ زدند و گفتند قرار است از شما تقدیر نکنیم! کسی که می‌تواند زنگ بزند و این را بگوید، برایش سوءتفاهم پیش آمده و زمان باید بگذرد.

اما این که فیلم حکومتی است یا نه، ما هیچ وقت پز اپوزیسیون نداده‌ و نگفته‌ایم که داریم برای «بی‌بی‌سی» فیلم می‌سازیم و یا فارغ از مسائل کشور هستیم. ما بسیجی هستیم و به بسیجی بودن هم افتخار می‌کنیم و هیچ چیز برای‌مان در این دنیا لذت‌بخش‌تر از این نیست که روح شهدا و امام از ما راضی باشد. بقیه دنیا کشکِ کشکِ کشکِ کشک است. بگذار هر کس، هر چه می‌خواهد بگوید.

ضمناً من اساساً متوجه معنی فیلم حکومتی و غیرحکومتی نمی‌شوم. در سینمای ایران اصولاً  کسی از جیب خودش فیلم نمی‌سازد. حتی شخصی‌ترین آدم‌ها هم که فیلم می‌سازند، نگاتیو و پوزیتیو و... را از دولت می‌گیرند. فیلم به لابراتوار هم که می‌رود، خود آن لابراتوارها هم کلی سوبسید می‌گیرند. به سینما هم فیلم را بدهی، همه‌ی سینماها سوبسید می‌گیرند و آب و برقشان مثل مساجد حساب می‌شود، یعنی همگی از سوبسید دولتی استفاده می‌کنند.

روشن‌فکرنمایان مستقلی که خانه‌های‌شان هم دولتی است!

هر این که من حکومتی هستم یا نیستم، بیشتر یک پز است. حکومتی‌ترین آدم‌ها که البته حکومتی هم نیستند و دولتی هستند، پزشان این است که من حکومتی نیستم! حتی کسانی که زیرمجموعه‌ی یکی از بخش‌های دولت هستند -که ای کاش یک خرده حجم‌شان بزرگ بود- مثلاٌ یکی زیر نظر معاونت شهرداری است و برای او کار می‌کند، یکی برای سازمان بهزیستی کار می‌کند، در حد روابط عمومی نهادها دارند عمل می‌کنند، منتهی این پزشان است.

اما یک چیز را راست می‌گویند که ما برای اهداف فرهنگی نظام و حکومت خیلی مایه نمی‌گذاریم و بیشتر برای مقابله با نظام و برای آدم‌هائی که آن طرف هستند، مایه می‌گذاریم و فیلم ما را یک ضد انقلاب و کسی که دشمن ایران و انقلاب است، بیشتر دوست دارد.

حالا من چیز دیگری را به شما عرض می‌کنم. فضای فکری اینها آغشته به این پز است. اما بعضی‌هایشان -من نمی‌خواهم اسم بیاورم- حتی خانه‌ای هم که در آن زندگی می‌کنند، مال دولت است، اما بالاخره یک پزی دارند که اگر آن را از این آقایان بگیرید، چون سواد هم ندارند، به چهار تا مخالف‌خوانی و دو جا مسخره کردن ارزش‌هائی که برای  مردم قابل احترام هستند، دلشان خوش است.

البته ما کارگردان شریف و متعهد خیلی داریم. کارگردانی که شاید خیلی به ظاهرش هم نیاید که آدم متعهدی است، ولی کشورش را دوست دارد و حاضر نیست که به ایران صدمه‌ای بخورد.

مثل این که آثار ما جزو حوادث غیرمترقبه هستند!

«مهاجرانی» و دار و دسته‌اش از فیلم «آقای رئیس جمهور» خوش‌شان نیامد و یک سال به آن پروانه‌ی نمایش ندادند. بعد هم که دادند فقط هفت روز اکران شد و تمام. می‌خواستند بگویند که اکرانش کرده‌اند تا در واقع از شرش راحت شوند. وقتی فیلم را بعد از جشنواره‌ی فجر و توی سرما و وفات «حضرت زهرا(س)» می‌گذارند، یعنی قرار است کسی فیلم را نبیند. فیلم «نغمه» من در ماه رمضان و محرم اکران شد، «دست‌های خالی» همین طور. اصلاً مثل این که آثار ما جزو حوادث غیرمترقبه هستند، ولی مهم نیست و ما هیچ وقت عصیان نکرده‌ایم. آدم باید برای یک جای دیگر کار کند.

همه مرا نصیحت می‌کردند که این کار را نکن!

همه -همه که می‌گویم یعنی واقعاً همه- اعم از کسانی که مرا دوست داشتند و کسانی که نمی‌خواستند «قلاده‌های طلا» ساخته شود- مرا نصیحت می‌کردند که این کار را نکن و بگذار حداقل پنج، شش سال از ماجرای فتنه بگذرد، ولی من احساس دین می‌کردم و باید این کار را می‌کردم؛ چون در پس ذهنم این وجود داشت که اگر کار نکنم، می‌شود مثل ماجرای «18 تیر». هیچ کس هنوز ابعاد «18 تیر» را باز نکرده است. 80 درصد از کسانی که 18 تیر را ایجاد کردند، الان دارند در امریکا و انگلیس زندگی می‌کنند. چرا این دو جا؟ این چه جنبش دانشجویی‌ای بود؟ مگر می‌شود رهبران یک جنبش دانشجویی همگی سر از لندن و امریکا در بیاورند؟ اینها اگر ادعا می‌کنند که از ترس حکومت ایران فرار کرده‌اند، چرا در کشور دیگری غیر از این دو جا زندگی نمی‌کنند؟

من فکر می‌کردم باید فضایی ایجاد کنم که آدم‌های دو طرف متوجه قصه بشوند که پشت این دعوایی که دارند می‌کنند، کیست و اگر این دعوا به پیروزی یکی‌شان منتهی شود، چه اتفاقی می‌افتد و اگر همین طور ادامه پیدا کند، چه وقایعی رخ می‌دهد.

با احمدی نژاد و رضایی صحبت کردم

قبل از ساخت «قلاده‌های طلا» و در جریان تحقیقاتم، با آقای احمدی‌نژاد و آقای رضایی دو ساعت و نیم صحبت کردم.

من یک سری ابهامات داشتم که چرا این اتفاقات افتاده‌ است؟ این اولین انتخاباتی نبود که برگزار می‌کردیم. قبل از آن هم حدود 30 تا انتخابات برگزار کرده بودیم. چرا در این حد گسترده چنین اتفاقی افتاد؟ و چرا دائماً دارد گسترده‌تر هم می‌شود؟ پاسخ به این سوالات برایم مهم بود. در یک طرف قضیه، آقای «علی مطهری» و امثال او هستند که می‌گویند «موسوی» همان قدر مقصر است که «احمدی‌نژاد». یک طرف ماجرا می‌گوید احمدی‌نژاد اصلاً مقصر نیست، یک طرف هم می‌گوید موسوی اصلاً مقصر نیست. من باید با اینها گفتگو می‌کردم و می‌فهمیدم که بالاخره ماجرا چیست؟ برای این که متوجه این موضوع بشوم، می‌بایست تحقیق و حاصل آن را به فیلمنامه تبدیل می‌کردم و فیلم می‌ساختم.

وقتی می‌گویم هر مطلبی را که در این زمینه توانسته‌ام پیدا کنم، مطالعه کرده‌ام، اغراق نمی‌کنم. من فقط 500 ساعت فیلم دیده‌ام.

ماجرای فیلم بی‌بی‌سی از پایگاه بسیج!

در اتفاقاتی که پیش آمد، بزرگ‌ترین ضربه‌ای که ‌خوردیم از تحریف بود. تحریف وقایع، فتنه ایجاد می‌کند، چون راست و دروغ به هم می‌آمیزد و تشخیص آنها دشوار می‌شود. بهترین کار این است که کل اتفاقی را که افتاده، صادقانه نقل کنید. نمی‌شود وقایع را با ملاحظات نقل کرد. وقتی می‌خواهی بسیج را نشان بدهی، باید بگویی که بسیج تیر زد یا نزد. من چند تا فیلم از «بی.بی.سی» دارم که انگار جبهه وشب عملیات است و بسیجی‌ها، رگبار را به روی مردم بسته و ده هزار نفر را کشته‌اند! اگر چنین رگباری بوده باشد، باید همه آن دیوارها خراب شده باشند.

اصل ماجرا این بوده که یکی داشته از آنتن بالا می‌رفته، داد هم می‌زده که نترسید، مشقی است. همه هم برایش سوت می‌زدند. فرمانده‌ی بسیج به او می‌گوید: «برو پائین، من تیر جنگی هم دارم.» دو بار سه بار به او می‌گوید، ولی او قمه پرت می‌کند و او را با تیر می‌زنند.

وقتی سکانس‌های بسیج را گرفتم، خیالم راحت شد

وقتی سکانس‌های بسیج را گرفتم گفتم خیالم راحت شد. احساس می‌کردم دیگر فیلم را ساختم. آن موقع تقریباً بار از روی دوشم آمد پائین و نفس راحتی کشیدم.

روز بیست و سوم... جلوی وزارت کشور را محکم گرفتند و نگذاشتند کسی تجمع کند و همه کشیدند توی خیابان مطهری. هر کسی این سکانس را می‌بیند، حیرت می‌کند. خیلی‌ها می‌گفتند این فیلم را مستند گرفتی. در مورد سکانس‌های بسیج هم می‌گفتند این فیلم مستند است. واقعاً سجده‌ی شکر به جا می‌آورم که این طور شده.

تمام تلاشم دقت در ریزه‌کاری‌ها بود. حتی رنگ پرایدی که آنجا (جلوی پایگاه بسیج) است، باید دقیق می‌بود. بعداً یک نفر دور و بر را نگاه می‌کند و می‌بیند شلوغ است و تصمیم می‌گیرد پراید را بدزدد و می‌گوید توی این شلوغی‌ها بالاخره یک چیزی هم گیر ما بیاید. یکی هم زوم کرده روی این آدم و فیلمش را گرفته است! می‌خواهم بگویم از این صحنه‌ها هم داشتیم.

اگر شما تصویر هوایی آن را ندارید، من آن را هم به شما می‌دهم!

باید می‌گفتم که چنین راه‌پیمایی در تهران راه افتاد. عده‌ای گفتند 200 هزار نفر، یک عده گفتند600 هزار نفر و حتی یک میلیون و امثال آن هم شنیده شد. خب من باید می‌گفتم که چنین چیزی بوده و اتفاق افتاده. آن تصویر هوایی از تظاهرات 25 خرداد را هم کار کردم تا بگویم اگر شما تصویر هوایی آن را ندارید، من آن را هم به شما می‌دهم که نخواهید بروید 22 بهمن را بردارید و پرچمش را سبز کنید و قلابی کار کنید! این تصویر واقعی‌اش.

ضد انقلاب که سکوت نمی‌کند. او آن قدر کینه دارد که چنین موقعیتی را از دست نمی‌دهد و حمله می‌کند، پس معلوم است که اینها ضد انقلاب نیستند. به اینها گفته‌اند تقلب شده، باور کرده و آمده‌اند از جمهوریت‌شان دفاع کنند تمام! این را باید بگوییم و تازه باید بگوییم که غیرت دارند، چون کسانی که برای دفاع از جمهوریت خودشان به خیابان می‌آیند و حاضرند صدمه ببینند، آدم‌های غیوری هستند و خیلی بهتر از آدم‌هایی هستند که توی خانه می‌نشینند و هر اتفاقی که افتاد، برایشان فرقی نمی‌کند.

بیست و نهم «مقام معظم رهبری» خطبه خواندند و دیگر اینها از حالت صد هزارتایی و دویست هزارتایی افتادند و شدند جمع‌های 5، 6 هزار نفری و در 5 نقطه‌ی تهران تجمع کردند. حداکثر دیگر می‌شدند 10 هزار نفر. هر چه هم که قضایا جلوتر رفت، یعنی بعد از قتل «ندا آقاسلطان» و اتفاقاتی که افتاد و قصه‌ی «سعیده پورآقایی» و «عاطفه امام» و بعد هم «ترانه موسوی» و کهریزک و ... معترضین به ‌تدریج کم‌تر شدند.

کار از دست عامل داخلی در رفت!

حضرت آقا یک بار فرمودند که ساده نباشید. قصه این طور نیست که دو نفر از داخل بر علیه نظام اقدام کنند و باقی ماجرا. ببینید این سران فتنه فکر می‌کردند که کار کاملاً در کنترل خودشان است؛ اما کار از دست اینها در رفت. من بعید می‌دانم که مثلاً این‌ عوامل داخلی می‌خواستند به بسیج با نقشه‌ی قبلی حمله کنند وآن را خلع سلاح کنند.

برخی خیلی به عامل داخلی در وقایع سال 88 محوریت می‌دهند. ببینید شروع ممکن است دست کسی باشد و جرقه‌ی اول را او بزند، اما احتمال دارد که در ادامه کار از دستش در برود. خب ما می‌دیدیم که اینها قبل از این وقایع هم کار خودشان را می‌کردند. به طور کلی به نظر من این یک مجموعه بوده و اینها هم جزئی از آن. اینکه آقایان موسوی و کروبی و رضایی و احمدی‌نژاد چقدر مقصر بوده‌اند، هر کدام خودش یک فیلم است. متأسفانه برخی فکر می‌کنند که در این فیلم همه‌ی حقایق سال 88 باید گفته می‌شده. خب هشت ماه این مملکت وضعیت عادی نداشته و بزرگترین واقعه‌ی بعد از جنگ اتفاق افتاده که نزدیک بوده اصل نظام را به خطر بیندازد، همه‌ی این وقایع را که نمی‌شود در یک فیلم خلاصه کرد.

وقایع سال 88 مثل یک جریان است که باید مدام در مورد آن فیلم ساخته شود. درست مثل جنگ.

مریلا زارعی گفت من انگیزه‌ی شما را ندارم!

خانم زارعی بعد از خواندن سناریو، با ما قرارداد بست و چند ماهی هم سر قراردادش بود و حتی بخشی از مبلغ قرارداد را هم گرفت. در این میان سفر انگلیس رفت و ... خب نتوانست فشار فاشیست‌ها را تحمل کند و آمد و گفت که من انگیزه‌ی شما را ندارم و نمی‌توانم که در مقابل این فشارها مقاومت کنم.

کاری نداشته باشید تا بفهمند که هیچی نیستند!

ببینید به همه فشار آوردند. چون فاشیست‌ها فکر می‌کنند که هر کاری که دلخواه آنان است، دیگران هم باید انجام دهند و هر فیلمی که آنها می‌خواهند باید ساخته‌شود و بالعکس. البته خیلی از آدم‌های معروفشان هم جلو نمی‌آمد و مثلاً یکی از کسانی که ما را اذیت می‌کرد یک دائمم الخمر بود که انتظار داشت ما با او برخورد بکنیم. من هم به دستیارانم گفتم که به او کاری نداشته باشید تا اینها متوجه شوند که هیچی نیستند.

آقای داوودآبادی را هم خودم انتخاب کردم. چون می‌خواستم که یکی از بچه‌های دفاع مقدس که در آن زمان در جنگ بوده و شناسه‌ی دفاع مقدسی دارد، در این پایگاه بسیج حضور داشته باشد تا پیوند بین این بسیج  و بسیج دوران دفاع مقدس را نشان دهم.

هنوز هم در برخی شهرها کپی نداریم!

ما در اکران خیلی اذیت شدیم. ما هر روز برای اکران یک مسئله‌ای داشتیم و مدام ما را به این و آن ارجاع می‌دادند. مثلاً به ما می‌گفتند شما به این دلیل فقط می‌توانید با فلانی کار کنید و قرارداد ببندید. ما هم گفتیم ما با ایشان نمی‌توانیم کار کنیم. بله! ما قبول نکردیم و گفتند خب پس اگر می توانید خودتان یک دفتر پخش بزنید. آقای خزائی هم قبول کرد.  مجدداً گفتند نمی‌شود. بالاخره ما رفتیم حوزه‌ی هنری و اینها قبول کردند و الان هم دارند زحمت می‌کشند. البته به دلیل همین ماجراها، کار کپی‌ها دیر شروع شد و چون لابراتور‌ها در آستانه‌ی تعطیلی بودند، ما هنوز هم در برخی شهرها مثل کرمان کپی نداریم و از این بابت ضربه خوردیم.

من هیچ فیلمی را نداشتم که اکران بشود و از ان استقبال خوبی نشود. دوتا فیلمم که اصلا اکران نشد. «آقای رئیس جمهور» هم که هفت روز اکران شد. اما «ویرانگر» و «دست‌های خالی» که اکران شدند، فروش مناسبی داشتند. سریال «به کجا چنین شتابان»  هم که رکورد مخاطب در شبکه‌‌ی پنج را هنوز هم در دست دارد.

ماجراهای پیرامون «گشت ارشاد» به ضرر فیلمم بود

واقعاً این ماجراهایی که برای «گشت ارشاد» پیش آمد، به ضرر فیلم تمام شد و روی فروش فیلم ما تأثیر گذاشته است و در تهران فروش فیلم پایین آمده است. چرا که فیلم ما با فیلم آقای سهیلی سرریز داشت و اگر کسی می‌آمد برای دیدن «قلاده‌های طلا» و بلیط گیرش نمی‌آمد، به دیدن فیلم «گشت ارشاد» می‌رفت و برعکس.

اگر شرایط جسمانی‌ام اجازه بدهد...

یک سریالی به من پیشنهاد شده است که نوزده سال پیش طرحش را نوشتم به نام «آخرین شاه، آخرین دربار». باید ببینم کار چقدر مرا جذب می‌کند. هنوز که سخت به دلم نچسبیده است. از آنجا که کار، به شدت کار عظیمی است و حال جسمانی من مثل بیست سال پیش نیست و دیگر شاید جازه ندهد، هنوز جواب نداده‌ام.


[ دوشنبه 91/1/14 ] [ 1:16 عصر ] [ رضا سروری ]
پاسخ‌های انقلابی کارگردان «قلاده‌های طلا» به سئوالات خبرنگار ضدانقلاب
طالبی: ما بچه‌های امامیم؛ تا وقتی زنده‌ام میز انگلیسی‌ها را می‌شکنم

خبرگزاری فارس: ابوالقاسم طالبی در پاسخ به سوال یک خبرنگار متواری و ضد انقلاب گفت: من در اینجا متولد شده‌ام و تا آخر ایستادگی می‌کنم و تا زمانی که زنده هستم خودم و فرزندانم، میز انگلیسی‌ها را اگر بخواهند چیزی روی آن قرار دهند، می‌شکنم، ما همیشه ایستاده‌ایم،

خبرگزاری فارس: طالبی: ما بچه‌های امامیم؛ تا وقتی زنده‌ام میز انگلیسی‌ها را می‌شکنم

به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، «مسیح علی‌نژاد» روزنامه‌نگار ضد انقلاب خارج‌نشین‌ به بهانه اکران فیلم سینمایی «قلاده‌های طلا» با «ابوالقاسم طالبی» کارگردان این فیلم گفت‌وگویی تلفنی انجام داده است. ابوالقاسم طالبی به خوبی و با توانمندی، با منطق و استدلال انقلابی و گاهی با طنز، پاسخ مواضع ضد انقلابی این خبرنگار را داده است. مسیح علی نژاد به دلیل پاره ای از مسائل غیر اخلاقی و ربودن برخی اسناد از مجلس هفتم اخراج شد و در جریان فتنه 88 فعالانه با جریانات برانداز متصل به خارج همکاری می کرد. او خبرنگاری را از سال 1378 با روزنامه? همبستگی آغاز کرد و بعد از آن با ایلنا همکاری کرد. از او در روزنامه‌های شرق، بهار، وقایع اتفاقیه، هم‌میهن و اعتماد ملی نوشته‌هایی منتشر شده است.

وی در سایت های اینترنتی به جوجه اردک زشت شهرت دارد. علی‌نژاد پس از فتنه 88 به  آمریکا و انگلیس فرار کرد و هم اکنون ساکن انگلیس است. وی در زمان اقامت در آمریکا، در جمع ضد انقلاب و براندازان خارج نشین درباره انقلاب گفت: «سی سال ما لرزیدیم» وی پس از دستگیری برخی مسئولان سایت های سکسی در ایران با نگارش مقالاتی از آنها حمایت کرد. وی هم اکنون با پشت کردن به مردمش، جیره گیر سایت های مشترک المنافع آمریکا و انگلیس در خارج کشور است. متن گفتگوی ابوالقاسم طالبی را با وی در زیر می‌خوانیم:

 

وی در ابتدای گفت‌وگو بیان داشت: من مسیح علی‌نژاد هستم و از بیرون ایران با شما تماس می‌گیرم.

طالبی هم در جواب گفت: آهان شما را می‌شناسم، حال شما خوبه؟

علی‌نژاد در ادامه اظهار داشت: شما خوب هستید؟

ابوالقاسم طالبی افزود: سپاسگزارم خانم علی‌نژاد. خوش می‌گذره خارج؟

علی‌نژاد در ادامه بیان داشت: به شما بهتر خوش می‌گذره.

طالبی هم در جواب علی‌نژاد اضافه کرد: خوب شما می‌ماندید ایران، اینجا با هم بیشتر خوش می‌گذراندیم.

علی‌نژاد گفت: الان شما امکان و شرایط ساختن یک فیلم را دارید، اما من حتی امکان این که یک نقد کوتاه به فیلم شما داشته باشم، ندارم آقای ابوطالبی!

طالبی در جواب اظهار داشت: شما عوضش در اینجا هر طور دلت می‌خواد نقد کن. من ابوالقاسم طالبی هستم. اسمم ابوطالبی نیست! متولد 1340 هستم و دو تا سریال ساختم، فیلم‌هایم هم «ویرانگر»، «آقای رئیس جمهور»، «نغمه» و «جنگ کودکانه» است.

 علی‌نژاد گفت: و «قلاده‌های طلا» هم الان در ایران جنجال زیادی به پا کرده است.

کارگردان «قلاده‌های طلا» افزود: جنجال که حالا نه. مردم فیلم را می‌بینند و راجع به آن صحبت می‌کنند. دو تا سریال هم ساختم «‌بازگشت پرستو» و «به کجا چنین شتابان»، همه فیلم‌های من در همین رابطه‌ها بود و هیچ وقت خارج از اندیشه‌های من نبوده است.

ابوالقاسم طالبی در پاسخ به سوال علی‌نژاد مبنی بر اینکه «آیا فشار برای اینکه «قلاده‌های طلا» توقیف شود واقعیت دارد و آیا امکان دارد مثل فیلم «خصوصی» این فیلم را هم پایین بکشند، گفت: واقعیت امر این بود که وقتی ما شروع کردیم گفتند که فعلا این فیلم نباید اکران شود و به من پروانه نمایش ندادند. من تا روز آخری هم کپی‌های فیلمم آماده نبود، هنوز در برخی شهرها کپی ندادیم. در کرمان کپی ندارم چون نتوانستیم کپی بزنیم. ما تا روز آخر مشکل پروانه نمایش داشتیم ولی قرار این نیست که بعد از این که پروانه نمایش داده شد اتفاق خاصی بیفتد. قرار نبوده که اتفاق خاصی بیفتد مگر این مصاحبه حضرت‌عالی باعث شود که ترتیب ما را بدهند.

علی‌نژاد در ادامه این سوال را مطرح کرد که: الان سوال من این است که شما که در فیلم خودتان تمام اعتراضات پس از انتخابات را یک دسیسه‌چینی دستگاه‌های جاسوسی خارج ایران برای براندازی حکومت نشان دادید، آیا ساخت این فیلم به درخواست خود رهبری جمهوری اسلامی بود و ‌آن طوری که هم شما گفتید لبیک به رهبری بود؟

طالبی در جواب گفت: من کجا این را گفتم؟

علی‌نژاد افزود: این طوری در واقع از شما منتشر شده، الان شما هر چه بگویید خب پاسخ هست.

طالبی در جواب بیان داشت: من همچین چیزی نگفتم ولی مصاحبه هم نمی‌کنم خانم علی‌نژاد با مطبوعات و شبکه‌های خارج از کشور.

 علی‌نژاد افزود: خب یعنی شما الان فکر می‌کنید...

کارگردان «قلاده‌های طلا» اضافه کرد: چون شما را می‌شناسم و یادم هست که به هر حال نویسنده خوبی بودید، به احترام شما صحبت کردم.

علی‌نژاد اضافه کرد: من الان هم همان نویسنده‌ام و تغییری هم نکردم. تنها تغییرش این است که بعد از انتخابات ماهایی که داخل ایران بودیم را وصل کردن به دستگاه‌های جاسوسی خارج از کشور. مثل همین کاری که شما در فیلم‌تان کردید، در غیر این صورت من که هیچ تغییری نکردم، شما چرا گفت‌و‌گو نمی‌کنید؟

طالبی در جواب ادامه داد: من که نگفتم با شما. من الان به احترام شما دارم صحبت می‌کنم. گفتم با شبکه‌های خارجی مصاحبه نمی‌کنم؟

مسیح علی‌نژاد اضافه کرد: حالا شما قبول دارید سینمای ایران یک سینمای مستقل نیست و فقط به آقای طالبی اجازه داده می‌شود که جنبش سبز را یک دسیسه خارجی بداند ولی به آقای جعفر پناهی این اجازه داده نمی‌شود.

طالبی گفت: آقای کمال تبریزی و حاتمی‌کیا هم قبل از من در این باره {وقایع سال 88} فیلم ساختند.

علی‌نژاد گفت: نه. الان جواب سؤال من را ندادید. آقای پناهی دستگیر شده؟

طالبی اظهار داشت: شما به من می‌گویید که فقط به شما اجازه می‌دهند، من می‌گویم که آقای حاتمی‌کیا و آقای تبریزی قبل از من راجع به قضایای 88 فیلم ساختند.

مسیح علی‌نژاد در ادامه گفت: خب دیگر پس جواب سؤال من را ندادید. از آقای احمدی‌نژاد هم وقتی یک سوال پرسیده می‌شود مثلا می‌گوییم در ایران در کهریزک چرا این قدر کشته داده می‌شود، می‌گوید تو آمریکا هم هست، تو ابوغریب هم هست، من مشخصا این سؤال را پرسیدم که آقای پناهی به خاطر ساختن یک فیلم از کشته شدگان...

ابوالقاسم طالبی در ادامه گفت‌وگو این سوال را مطرح کرد که در کهریزک چند نفر کشته شد؟

علی‌نژاد در پاسخ بیان داشت: در کهریزک سه نفر را خود جمهوری اسلامی اعلام کرده که محسن روح‌الامینی، امیر جوادی و محمد کامرانی هستند اما رامین آقازاده قهرمانی و محمد نجاتی کارگر را هنوز اعلام نکردند. تا حالا با مادرهای این‌ها صحبت کردید آقای طالبی؟

طالبی گفت: با مادرهای آن‌ها صحبت نکردم ولی با خانواده‌هایشان چرا صحبت کردم.

علی‌نژاد در ادامه افزود: من عرض کردم تا حالا با مادر این کشته‌شده‌ها صحبت کردید؟

ابوالقاسم طالبی اظهار داشت: من باخانواده‌هایشان صحبت کردم ولی با مادرانشان نه.

مسیح علی‌نژاد اضافه کرد: با خانواده کدام‌شان در این فیلم‌تان صحبت کردید، کدام یک از آن‌ها را توانستید نمایندگی کنید؟

طالبی در جواب افزود: من در رابطه با کهریزک فیلم نساختم. فیلم من تا قبل از اتفاقات کهریزک هست.

علی‌نژاد در ادامه مصاحبه گفت: شما الان یک فیلمی ساختید که در آن از جنبش سبز هم یاد شده است. با کدام یک ‌از این آدم‌هایی در راهپیمایی شرکت کردند گفت‌وگو کردید، به جز آنچه که خودتان گفتید و کتاب‌هایی که توسط وزارت اطلاعات منتشر شده است.

طالبی در جواب تصریح کرد: نه فقط راجع به وزارت اطلاعات نبود. من ندیدم وزارت اطلاعات کتاب‌هایی در این باره منتشر کند.

علی‌نژاد در ادامه بیان داشت: الان اطلاعات شما در مورد این فیلم از کجاست؟

طالبی افزود: خانم علی‌نژاد این طوری نیست که شما می‌گید.

مسیح علی‌نژاد اضافه کرد: نه. من فیلم شما را ... نه نه. من مطالعه کردم. یک لحظه اجازه بدهید، شما گفتید در واقع در این فیلم سناریواش این طوری است که رئیس جمهور سابق قرار است ترور شود و اتاق فکر تمام اتفاقاتی که افتاده آمریکا و انگلیس هستند. من در واقع سؤالم این است که آیا این فیلم یک فیلم برگرفته از واقعیت است یا نه؟ شما هر جوابی بدهید ارزشمند است.

کارگردان سیاسی‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران در جواب این روزنامه‌نگار گفت: ببینید مسئله این است که فاصله شما با اتفاقات 88 از طریق فیس‌بوک و اخباری بود که می‌شنیدید. در ایران که حضور نداشتید؟

علی‌نژاد اضافه کرد: آقای طالبی من با خانواده بیش از 50 حالا 52 و 53 نفر از کشته‌شدگان مصاحبه کردم.

طالبی آمار ارائه شده توسط علی‌نژاد را نادرست می‌داند، اما علی‌نژاد می‌گوید من صدای آن‌‌ها را من ضبط کرده‌ام.

ابوالقاسم طالبی در ادامه این گفت‌وگو اظهار داشت: آقای موسوی در ختم ترانه موسوی شرکت کرد ولی بعدا معلوم شد این دختر زنده است.

علی‌نژاد افزود: آقای موسوی توی اون ختمی که شرکت کردند، برنامه‌ریزی شده بود که آقای موسوی برود و بعد خانواده را جلوی تلویزیون بیاورند. احمدی نجاتی کارگر هم همین‌طور بود آقای طالبی که صدا و سیما جمهوی اسلامی رفته از قبر قدیمی برادر احمد فیلم گرفته است. تلویزیون با یک نفری به اسم احمدی کارگر مصاحبه می‌کند و می‌گوید ایشان اصلا کشته نشده ولی ما با مادرش که حرف می‌زنیم گریه می‌کند و می‌گوید پسر من بعد از کهریزک کشته شده، قبری که تلویزیون نشان داده برای هفت سال پیش بود.

طالبی در ادامه تصریح کرد: این‌هایی که شما می‌گویید همه‌اش مال چیزهایی است که شما با تلفن از بعضی‌ها پرسیدید که اطلاعات کامل و واثقی نیست، اطلاعات کامل و واثق را باید تشریف بیاورید اینجا، راه بیفتید تو خانه‌ها، بروید با آدم‌ها حرف بزنید، بعد بلند شوید بروید ببینید اون قبری که نشان می‌دهند واقعا هست یا نه واقعیت نداره. خودتان بروید بهشت زهرا. من همه این کارها را کردم، البته من در رابطه با کهریزک.

علی‌نژاد اضافه کرد: آقای طالبی شما در فیلم‌تان از کهریزک هیچ چیزی نیست، در حالی که یکی از اساسی‌ترین اتفاقاتی که حتی آقای خامنه‌ای هم به آن اشاره کردند، کهریزک بوده ولی در فیلم شما هیج اشاره‌ای به کهریزک نشده است؟

طالبی در ادامه بیان داشت: آن چیزی که آقا گفتند و جلویش را گرفتند، یک فیلم سینمایی کامل هست که من در برنامه هفت هم گفتم که به نظر می‌رسد خود کهریزک یک فیلم سینمای کامل است و باید راجع به آن فیلم ساخته شود. همین طور برای سعیده پورآقایی، عاطفه امام و ترانه موسوی. همه این‌ها یک فیلم سینمایی است که باید راجع به آن کار شود و ‌این که شما انتظار دارید...

طالبی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا شما سراغ مادر سهراب اعرابی نمی‌روید؟ گفت: من عرضم به شما این است که شما اینجا نیستید، الان هم که می‌خواهید با من صحبت کنید من نمی‌خواهم اهانتی به شما بکنم.

علی‌نژاد در ادامه بیان داشت: نه نه من واقعا صادقانه از شما سوال می‌کنم، چرا سراغ مادر سهراب اعرابی و ندا آقاسلطان نمی‌روید؟

طالبی در جواب این روزنامه‌نگار گفت: ببینید قصه ندا آقا‌سلطان یک قصه کاملا مبهمی است برای من. من تمام مطالب و اطلاعاتی را که داشتم خواندم و دیدم برای من معما است و هنوز هم حل نشده است. بنابراین من راجع به معماها کار نمی‌کنم.

طالبی اضافه کرد: عرض من به شما این است که فیلم من حدود 100 دقیقه است، من در 100 دقیقه که نمی‌توانم هشت ماه قصه‌ای را که در تحولات اتفاق افتاده، بیاورم. شما این انتظار را از من دارید که همه آن را در یک فیلم سینمایی بیاورم و نشان دهم...  طالبی: من اگر گفتم قصه‌ام واقعیت است، قصد ترور آقای خاتمی یک چیزی هست که اینجا پرونده‌اش هست، آدم‌هایش هست، همه چیزش هست، هواپیمایش هم هست...

علی‌نژاد در ادامه گفت: نه، آقای طالبی من این را قبول دارم. سوال من فقط این بود که شما راجع به اتفاقی فیلم ساختید که در این اتفاق تعداد چشمگیری کشته شدند ولی در فیلم شما اشاره‌ای به آن‌ها شده و خانواده‌های آن‌ها به این فیلم نگاه می‌کنند.

ابوالقاسم طالبی تصریح کرد: در فیلم من دیده می‌شود که آدم‌ها کشته می‌شوند. شما یک پیش قضاوتی دارید که این حکومت اسلامی به من گفته برو این فیلم را بساز و فرموده برو وزارت اطلاعات و فلان و بهمان. این‌ها واقعا واقعیت ندارد.

علی‌نژاد در ادامه مصاحبه گفت: نه نه من از شما سوال دارم آقای طالبی. هر چی شما بگویید ارزشمند است. سوال من این است که الان هنرپیشه‌هایی که در این فیلم استفاده شده یا هنرپیشه‌هایی که در فیلم‌های مشابه استفاده می‌شدند هنرپیشه‌های ثابتی هستند. خب این در واقع یک سوال در افکار عمومی به وجود می‌آورد که آیا همه این هنرپیشه‌ها که به شکل ثابت برای فیلم شما، اخراجی‌ها و فیلم‌های مشابه استفاده می‌شوند مثل «پایان‌نامه» آیا از مرکز خاصی به شما اعلام می‌شود که که باید چنین فیلمی ساخته شود یا نه؟

طالبی در پاسخ به این سوال علی‌نژاد اظهار داشت: این سوال متوهمانه است. ببنید اولا در کشور که ما یک میلیارد بازیگر نداریم. دو تا از بازیگران ما از «اخراجی‌ها» هستند، دیگر من شباهتی ندیدم.

ابوالقاسم طالبی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این فیلم را شما برای خوشایند رهبر جمهوری اسلامی ساختید یا برای افکار عمومی و یا برای تاریخ، گفت: برای من افکار عمومی، مردم و رهبری اینجا جدا نیستند، همه یکی هستند. در روز 22 بهمن، رهبری، مردم و ما یکی هستیم. روز 9 دی ما همه یکی هستیم، انتخابات‌ها همه ما یکی هستیم، اینجا دوگانگی نداریم، آن دوگانگی که در ذهن شما هست، نیست. حضرت امام (ره) می‌گفت بروید جبهه، ما نمی‌گفتیم امام گفته ما برویم ولی بعدا بچه‌های خودش نروند، مردم با امام فرق نمی‌کنند، این فرق را شما می‌گذارید.

ولی من برای این که تاریخ تحریف نشود و فردا یک مشت حرف‌های اضافه گفته نشود، تحقیق جامع و کامل کردم و آن چه در فیلم هست نه آن چه که نیست، مثلا کهریزک نیست، خانم ترانه موسوی نیست، عاطفه امام نیست، نماز جمعه آقای هاشمی نیست، روز عاشورا 88 نیست، روز تاسوعا 88 نیست. خب راجع به این‌ها‌ سوال می‌کنید از من که چرا نیست! بابا من یک فیلم نود دقیقه‌ای ساختم، همه هشت ماه را که نمی‌توانم بسازم.

مسیح علی‌نژاد در ادامه گفت: آقای طالبی من چرا راجع به سعید پورآقایی و ترانه موسوی سوال نمی‌کنم و یا راجع به کیس‌های دیگر که هنوز از قطعیت آن‌ها اطلاع ندارم. من راجع به مادر سهراب اعرابی سوال می‌کنم که حضور دارد، من راجع به مادر احمد نجاتی کارگر سوال می‌کنم، راجع به همسر احمد زیدآبادی سوال می‌کنم، راجع به همسر مسعود باستانی، راجع به همسر بهمن احمدی امویی روزنامه‌نگار که شما می‌شناسید.

طالبی افزود: اصلا شما لیست کنید بگویید، من راجع به این‌ها حرف می‌زنم. بزنید اشکال ندارد. من می‌گویم فیلم من راجع به این‌ها نبوده ‌است.

 علی‌نژاد بیان داشت: شما گفتید راجع به چیزهایی که نیست سوال کنید؟

طالبی تصریح کرد: آقای زیدآبادی آن موقعی که تو سایپا یا ایران خودرو مسئول روابط عمومی بود و حقوق میلیونی حقوق آن موقع جمهوری اسلامی خوب بود، بعد تصمیم گرفتند جمهوری اسلامی را ساقط کنند...

علی‌نژاد افزود: آقای زیدآبادی الان زندان است، به خاطر اندیشه‌شان و واقعا امکان دسترسی این بحث‌هایی که شما مطرح می‌کنید را ندارد تا پاسخ بدهد. من اطلاعی ندارم. این فیلم را شما برای خوشامد مردم ساختید، برای تاریخ ساختید یا برای لبیک گفتن به آقای خامنه‌ای؟ این یک سئوال است.

طالبی تصریح کرد: مردم و آقا، برای من و در تعریف من هیچ تفاوتی ندارند.

ابوالقاسم طالبی در پاسخ مسیح علی‌نژاد مبنی بر اینکه آیا من در تعریف شما مردم تلقی می‌شوم به عنوان مخاطب یا نه؟، گفت: کسی که به مردمش پشت کرده باشد و رفته باشد در دم و دستگاه دشمن، جزء مردم ما بوده ولی نمی‌دانم چرا - حیف - مردمش را رها کرده، رفته بلندگوی آن‌ها شده، با همه استعدادهایش؟!

علی‌نژاد اضافه کرد: چرا این‌طور فکر می‌کنید. من اگر الان امکان و شرایط کار داخل ایران داشتم، ایران می‌ماندم. همکارهای ما هم الان زندان هستند، آقای طالبی!

طالبی در جواب گفت: نه این‌جوری نیست. من نمی‌گویم تو زندان نیستند. من نمی‌گویم هیچ کسی را دستگیر نکرده‌اند. ولی این شکلی هم که شما طرح می‌کنید -داغ و درفش و زندان و حبس و آه و وای و اگر نباشی می‌گیرن - این جوری نیست.

علی‌نژاد در ادامه خاطرنشان کرد: یعنی الان شما فکر می‌کنید که همه چیز آنجا خوب است و در واقع همه روزنامه‌نگاران آزادی نقد را دارند؟

کارگردان «قلاده‌های طلا» بیان داشت: ببین محض نیست. اصلا قرار ما نبوده که آزادی محض بدهیم. آزادی محض که آزادی نیست.

علی‌نژاد افزود: من عرض کردم آزادی «نقد».

طالبی تصریح کرد: آهان «نقد» فرمودید. من فکر کردم آزادی محض. نقد با تخریب فرق دارد. نقد با اینکه شما بخواهید نظام را ساقط کنید، فرق دارد. هیچ حکومتی اجازه نمی‌دهد که ساقطش کنید. شما وقتی بخواهید فضای عمومی را با گفتارتان، با نوشتارتان، با دروغ طوری مشوش کنید که جامعه به اینجا برسد که بگوید خب - دچار بحران شود - خب معلوم است که اجازه نمی‌دهند ولی اگر شما بیایید فضای نقد را... همین فیلم من نقد است دیگر، سر تا پایش نقد است؛ از نیروی انتظامی نقد کرده‌ایم، از وزارت اطلاعات نقد کرده‌ایم. خب من هم بله! وقتی من نقد کردم وزارت اطلاعات بلافاصله نگفت بفرمایید آقا! خیلی هم خوب است! این‌جوری نبود. خیلی فراز و فرودها داشت تا من توانستم کار کنم، ولی خب کار کردم چون برای مردم، برای انقلاب اسلامی از بچگی زحمت کشیدم، جنگ رفتم، الان هم پای این چیزهایی که گفته‌ام ایستاده‌ام و دارم جلو می‌روم.

طالبی در خصوص فروش فیلم گفت: استقبال مردمی خیلی خوب بوده، یعنی الان تقریبا فروش اول سینماست.

مسیح علی‌نژاد گفت: بله. شما الان دارید می‌گویید استقبال مردمی خیلی خوب بوده از این فیلم، اگر آقای جعفر پناهی هم در واقع مجوز فیلم داشت بهتر نبود خود مردم قضاوت کنند؟

طالبی افزود: من راجع به همکارانم نباید صحبت کنم. شما نباید مرا در موضعی بگذارید که من در مقابل جعفر پناهی باشم.

علی‌نژاد بیان داشت: به خاطر اینکه آقای پناهی محکومیت 20 ساله گرفته است. مگر می‌شود که من خبرنگار وقتی که...

به گزارش فارس، ابوالقاسم طالبی اضافه کرد: ممکن است انسان‌ها بروند جرمی کنند و در دادگاه محکوم شوند، وکیل هم داشته باشند و محکوم شوند. ما که نباید همه کسانی که دارند کار می‌کنند بگذاریم مقابل... ما اینجا حدود 1000 تا کارگردان داریم. شما هزار کارگردان را بگذارید جلوی آقای جعفر پناهی و بگویید که این هزار نفر جلوی یک نفر؛ یا همه‌تان باید بمیرید یا آقای جعفر پناهی! آقای جعفر پناهی یک‌سری جرایمی داشته، رفته آنجا، دادگاه رفته، تجدید نظر شده، دوباره رفته، دوباره آمده... الان هم که همه جا هست ایشان! همه جشن‌ها می‌آید، شرکت می‌کند، می‌آید آنجا می‌نشیند، خارج از کشور رفته، یک فیلمش را هم فرستاد خارج! اصلا اینجوری نیست. چرا این فکر را می‌کنی؟ فیلم ندیده را چرا قضاوت می‌کنی دخترم؟!

طالبی در خصوص محمد نوری‌زاد، گفت: آقای نوری‌زاد الان رفیق من است، رفیق خانوادگی من است. شما راجع به نوری‌زاد صحبت می‌‌کنید. آقای نوری‌زاد در نظر شما، الان یک آزادی‌خواه است. درست است؟ اولا آقای نوری‌زاد نقد نکرده، فحش داده، حالا اشکال ندارد. الان هم زندان نیست، آزاد است. من یک عرضی به شما دارم. عرض من این است که شما می‌گویید کل مخالفین آقا الان زندان هستند؟ اگر زندان هستند، یعنی واقعا آقا آن‌قدر کم مخالف دارد؟ یعنی این 51 تا 60 تا یا 100 یا 200 تایی که شما می‌گویید توی کشور 75 میلیونی مخالف دارد؟

آقای نوری‌زاد که هفته‌ای یک نامه دارد... اصلا فستیوال نامه راه انداخته، ما اینجا داریم می‌خوانیم دیگر، شما خارج هستید فکر کنم به دستتان نمی‌رسد.

ابوالقاسم طالبی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا آقای نوری‌زاد همانند شما اجازه ساخت فیلم دارد که در سینما اکران شود؟ گفت: آقای نوری‌زاد داشت فیلم می‌ساخت. ایشان دو فیلم به کمک بنده ساخت، آقای نوری‌زاد در راستای اندیشه‌های خود از دوران جوانی تاکنون، زحمت کشید و فیلم ساخت. کل مخارج فیلم را نیز سازمان تبلیغات پرداخت کرد. پول فیلم دوم او را نیز مؤسسه شهید آوینی داد و یک قران هم برنگشت. فیلم چهل سرباز 2 و نیم میلیارد شد که یک قران آن هم برنگشت. آقای نوری‌زاد در انتخابات 88 ناگهان یک اتفاقی افتاد که ایشان به تمام گذشته خویش پشت پا زد و به خود و گذشته‌اش لعنت می‌فرستد، این اتفاق برای هر انسانی امکان دارد رخ دهد و حالا شما از آن دارید استفاده می‌کنید.

کارگردان «قلاده‌‌های طلا» در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است فردا‌ آقای طالبی هم به کارهایی که امروز انجام می‌دهد لعنت بفرستد و پشیمان شود؟ افزود: خانم علی‌نژاد ممکن است هر انسانی فریب شیطان را بخورد و تحت تأثیر شیطان قرار گیرد، همه ما در هر لحظه می‌توانیم بنده شیطان و یا بنده خدا باشیم.

علی‌نژاد در ادامه خاظرنشان کرد: همین رویکرد و همین نگاه در فیلم وجود دارد، شما هر معترضی را یا اراذل و اوباش دانسته‌اید و یا عوامل بیگانه و یا فریب‌ خورده. شما بگویید در فیلم شما آیا شخص معترض، جایگاه مثبتی هم دارد به عنوان یک معترض در داخل کشور که بر اساس قانون اساسی اصل 27 بتواند اجازه اعتراض در خیابان را نیز داشته باشد یا نه؟

طالبی بیان داشت: خانم علی‌نژاد، فیلم من اصلا این‌گونه‌ای که شما فکر می‌کنید نیست، معترضین روز 25 خرداد مورد تکریم هم قرار گرفته‌اند، از زبان یک بسیجی، آن‌ها مردمی هستند که برای جمهوری‌شان زحمت کشیده‌اند.

علی‌نژاد اضافه کرد: نه این‌گونه نیست بلکه آن‌ها مردمی هستند که الان به جمهوری اسلامی معترض بودند و به خیابان‌ها آمده‌اند؟

طالبی اظهار داشت: همان مردم را می‌گوید، در جواب یک بسیجی دیگر می‌گوید که مردم برای جمهوری‌شان زحمت کشیدند، برای اینکه من به مملکت خویش پشت نمی‌کنم، اینجا مال من است.

علی‌نژاد گفت: شما اینجوری تشخیص داده‌اید!

ابوالقاسم طالبی در ادامه گفت‌وگو با این روزنامه‌نگار گفت: من در اینجا متولد شده‌ام و تا آخر ایستادگی می‌کنم و تا زمانی که زنده هستم خودم و فرزندانم، میز انگلیسی‌ها را اگر بخواهند چیزی روی آن قرار دهند می‌شکنم، ما این هستیم، ما همیشه ایستاده‌ایم، ما بچه‌های امام(ره) هستیم. نشناختند ما را! حال آنکه برخی از افراد ریزش کنند، از آن طرف هم 100 نفر به این طرف آمده‌اند، ریزش و رویش در همه جا وجود دارد، دلخوش کنید به آقای نوری‌زاد، ابراهیم نبوی، البته معلوم نیست این‌ها آن طرف آمده باشند، شاید بعدها بفهمیم که اشتباه کرده‌ایم (!). فقط ما هستیم که داریم اعتقادی کار می‌کنیم، بقیه پولی‌اند یا این طرف می‌گیرند یا آن طرف...

 


[ یکشنبه 91/1/13 ] [ 2:51 عصر ] [ رضا سروری ]
جزئیات توافق‌های ضد ایرانی ملک عبدالله و کلینتون در ریاض

 

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا بحث‌های مفصلی در مورد اعمال فشارهای بیشتر علیه ایران و سوریه در مذاکرات خود  با ملک عبدالله پادشاه عربستان در جریان سفر به ریاض داشته است.

به گزارش رجانیوز، کلینتون که از روز گذشته وارد ریاض شده و قرار است پس از دیدارهایی به آنکارا برود تا در نشست "دوستان سوریه" که در واقع با پخت و پز ایالات متحده برگزار می‌شود، شرکت کند، طرح "سپر دفاع موشکی خلیج فارس علیه ایران" را با خود به عربستان برده و از رژیم سعودی خواسته است که این طرح را در اجلاس شورای همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز مطرح کند.

سیاست "ایران هراسی"، "شیعه و سنی کردن فضای روابط منطقه‌ای" و درگیر کردن ایران با همسایه‌هایش جزو سیاست‌های ثابت دولت امریکا در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی بوده و برخی از این کشورها نیز که به‌رغم دارا بودن منابع عظیم نفت و گاز صرفاً به‌عنوان پادوی منطقه‌ای دولت ایالات متحده عمل می‌کنند، در این زمینه اقدام‌هایی کرده‌اند.

بر اساس گزارشی که سایت میدل ایست آنلاین از دیدار عبدالله و کلینتون منتشر کرده است، در این دیدار در مورد طرح سپر موشکی علیه ایران و راه‌های افزایش فشار به ایران به‌عنوان اصلی‌ترین متحد سوریه بحث و گفت‌وگو شده است.

کلینتون همچنین پس از دیدار روز گذشته‌اش با عبدالله، امروز (شنبه) با همتایان خود از عربستان و پنج کشور همسایه عربش نیز در قالب شورای همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر خارجه امریکا در دیدارهای دیروز و امروز خود یک محور ثابت برای فضاسازی علیه ایران دارد: ایران یک تهدید بالقوه هسته‌ای و یک تهدید بالفعل موشکی برای کشورهای منطقه است که برای دولت بشار اسد سلاح ارسال می‌کند تا او مخالفانش را سرکوب کند و در این شرایط، دولت امریکا در نقش یک منجی قصد دارد روابط امنیتی دو جانبه با عربستان را به سطح منطقه‌ای ارتقا دهد و با ایجاد یک فضای جدید، اولین انجمن همکاری‌های استراتژیک بین ایالات متحده و شش کشور شورای همکاری خلیج فارس را راه‌اندازی کند که این انجمن طرح سپر دفاع موشکی علیه تهدید ایران را اجرایی می‌کند.

یک مقام امریکایی از همراهان کلینتون که به شرط عنوان نشدن نامش با خبرنگارانی که از واشنگتن به ریاض آمده‌اند، گفت‌وگو کرده، این پروژه ضد ایرانی را به این نحو بال و پر داده است: «ما به‌دنبال توسعه معماری دفاع موشکی منطقه‌ای هستیم. امروز هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی از خود محافظت کند و به شریکانی نیاز دارد. ایران نیز به وضوح یکی از مهم‌ترین تهدیدهایی است که کشورهای منطقه با آن روبرو هستند و ایجاد یک سیستم دفاع موشکی، اولویت ما برای همکاری با کشورهای شورا همکاری خلیج فارس است.»

بر اساس گزارش میدل ایست آنلاین به نقل از یکی دیگر از مقام‌های بی‌نام و نشان وزارت‌خارجه امریکا، در مذاکرات عبدالله و کلینتون که سعود الفیصل وزیر خارجه سعودی و مقام‌های دیگر نیز حضور داشته‌اند، دو طرف در مورد راه‌هایی برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران بر سر برنامه هسته‌ای کشورمان نیز گفت‌وگو کرده‌اند و کلینتون بر نقش اساسی عربستان در حفظ عرضه قوی نفت جهانی تأکید کرده است.

در طی ماه‌های گذشته دولت امریکا از عربستان خواسته است که به‌منظور جبران قطع واردات نفت ایران به اروپا از ماه ژوئیه (تیر ماه) که در راستای تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه کشورمان است، تولید نفت خود را افزایش دهد.

بر اساس این گزارش، کلینتون در مورد مذاکرات 13 آوریل (25 فروردین) ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 نیز به سعودی‌ها اطلاعات جدیدی داده است.

نکته جالب دیگر در این دیدار درخواست وزیر خارجه امریکا بر افزایش ارسال کمک‌های بشر دوستانه از عربستان به سوریه و حمایت از تلاش‌های مخالفان برای ارائه چشم‌انداز سیاسی متحد و فراگیر تأکید کرده است. همچنین دو طرف بر تقویت اجماع امریکا، اروپا، کانادا، اعراب و ترکیه برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه سوریه و متعهد بودن به اعمال این فشارها تصریح کرده‌اند.

این در حالی‌است که منظور از کمک‌های بشر دوستانه ارسال سلاح‌های سنگین و نیمه سنگین برای مخالفان دولت سوریه به‌منظور انجام اقدام‌های خراب‌کارانه تروریستی و بمب‌گذاری است که در ماه‌های گذشته بارها تکرار شده است.

نکته مضحک دیگر در این دیدار، گفت‌وگو در مورد "اصلاحات در عربستان و نقش زنان" بوده که به‌طور گذرا از آن عبور شده است و هیچ تعریض خاص بیشتری به نقش حقوق انسانی و دیکتاتوری در رژیم سعودی و سایر کشورهای عربی که امروز مدعی نقض حقوق بشر و دموکراسی در سوریه هستند، نشده است.

مقام‌های ایالات متحده انتظار دارند که عربستان سایر اعضای شورای همکاری خلیج فارس را برای نشست روز یکشنبه آنکارا با عنوان "دوستان سوریه" آماده کند و کلینتون نیز نهایت تلاش خود را برای این نشست به‌کار خواهد گرفت. با این حال، در میان اعراب برای نحوه‌ی مواجهه با سوریه اختلاف نظرهای جدی وجود دارد، به‌طوری که عربستان و قطر به صورت علنی اقدام به مسلح کردن جریان موسوم به "ارتش آزاد سوریه" می‌کنند اما در اجلاس اتحادیه عرب که روز سه‌شنبه در بغداد برگزار شد، هرگونه راه حل نظامی از سوی دو طرف رد شد و به این مسئله تأکید شد که همه‌ی طرف‌ها باید برای شکل‌گیری "گفت‌وگوهای جدی ملی" کمک کنند.


[ شنبه 91/1/12 ] [ 11:44 عصر ] [ رضا سروری ]
گفت‌وگوی نخست وزیر ترکیه با خبرنگاران در مسیر بازگشت/
اردوغان در بازگشت از ایران چه گفت؟

 

رجب طیب اردوغان نخست وزیر دولت ترکیه که بامداد چهارشنبه وارد تهران شده بود، روز گذشته تهران را به مقصد استانبول ترک کرد و در طول مسیر پرواز با تعدادی از خبرنگاران که به همراه خود از کشورش به ایران آورده بود، بخش‌هایی از نتایج سفر و گفت‌وگوهایش با مقام‌های ارشد کشورمان و دیدگاه‌های خود در این زمینه را در میان گذاشت.
 

به گزارش رجانیوز، بر اساس خبری که روزنامه "زمان" پرتیراژترین روزنامه ترکیه از گفت‌وگوی هواپیمایی اردوغان با برخی از خبرنگاران منتشر کرده است، وی اظهار داشته که راه حل پایان دادن به مناقشه میان دولت سوریه و مخالفان، برگزاری انتخابات آزاد است. وی در این زمینه خاطرنشان کرده است که با محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور ایران نیز در این مورد گفت‌وگو کرده و به باور وی،‌ رویکرد ما (ترکیه) نسبت به سوریه با هم متفاوت نیست، او (احمدی‌نژاد) نیز خواهان پایان یافتن کشتارها است.

وی همان‌طور که در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفته بود، دراین گفت‌وگوی غیررسمی با خبرنگاران نیز تأکید کرده است که صندوق‌های رأی باید در زمان و شرایط مناسب مقابل مردم قرار بگیرد و آن‌ها هرکس را که خواستند، در رأس حکومت قرار بگیرد و همه نیز نتایج را می‌پذیرند، اگرچه آن شخصی که مردم می‌خواهند، بشار اسد باشد.

نخست وزیر ترکیه ادعا کرده است که ایران ممکن است بتواند بشار اسد را متقاعد کند که انتخابات را شش ماه دیگر برگزار کند و ترکیه نیز می‌تواند با اپوزیسیون صحبت کند.

اردوغان ادامه داد: انتخابات باید منصفانه، شفاف و با نظارت بین المللی باشد و اگر لازم باشد، نهادهای بین المللی و کشورهای منطقه نیز بتوانند ناظران ارسال کنند. اگر اسد رویکرد مثبت نشان بدهد، ما با صبر و حوصله منتظر می‌مانیم، اما کشتارها باید در اسرع وقت متوقف شود.

نخست وزیر همچنین با بیان اینکه به حل و فصل موضوع سوریه در آینده نزدیک  خوش‌بین است، بر دو مسئله‌ی برگزاری انتخابات و اینکه برای جلوگیری از مداخله خارجی اجماع وجود دارد، تأکید کرد. او همچنین افزود که نباید اتفاق لیبی تکرار شود و گفت: هیچ‌گونه مداخله نظامی در سوریه نباید بدون قطعنامه سازمان ملل متحد باشد.

او یادآوری کرد که امریکا، سازمان ملل متحد، روسیه و ایران بازیگران مهمی در این روند هستند و نظر روسیه نیز مشابه ایران در مورد چشم انداز انتخابات در سوریه مثبت بود. همچنین امریکا نیز  علاقه ای به مداخله در سوریه ندارد.

اردوغان در مورد روابط دو جانبه بین ایران و ترکیه نیز گفت: حجم تجارت ما 16 میلیارد دلار است که اگر تحریم های بین المللی نبود، این عدد، اکنون 20 میلیارد دلار بود. با این حال، ما می توانیم شکاف تجاری را با ایران پر کنیم و به فکر استفاده از مدل موافقت‌نامه‌های تجارت ترجیحی هستیم که بر مبنای آن، ایران برخی از محصولات را از ترکیه خریداری کند و وزرای انرژی دو کشور نیز در حال کار کردن بر روی یک راه حل برای قیمت گاز طبیعی و نفت هستند.

نخست وزیر ترکیه همچنین نکاتی را در مورد مذاکرات خود با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مورد برنامه هسته ای ایران عنوان کرد و گفت: آیت‌الله خامنه‌ای می گوید که دین ما اجازه استفاده از سلاح های کشتار جمعی را نمی دهد. همچنین سلاح های هسته ای بیش از اینکه به عنوان یک عامل بازدارنده خوب کار کنند، هزینه دارند. اسرائیل 250 -300 کلاهک هسته ای دارد اما هرگز در مورد آن بحث نشده است. ایران می گوید برنامه‌ی هسته‌اش، تسلیحاتی نخواهد بود. ما نمی دانیم، تنها خدا می داند. آیت‌الله خامنه ای فرد محترمی است که بر مسائل جهان اشراف دارد و این نظر او در مورد سلاح هسته‌ای است. احمدی نژاد نیز می گوید که تنها دغدغه کشورش، انرژی است.

اردوغان همچنین گفت که حمله احتمالی اسرائیل به ایران، نتایج فاجعه باری خواهد داشت، مشابه جنگ امریکا با عراق. اسرائیل نباید به ایران حمله کند.

بر اساس گفته‌های نخست وزیر ترکیه در دیدارهای رسمی خود در ایران و همچنین اظهارات او در بازگشت به ترکیه، به نظر می‌رسد که موضع ترکیه در قبال سوریه به‌دلیل برخورد کردن به دیوار سفت مقاومت بشار اسد و حمایت محور مقاومت (ایران و حزب الله) و برخی کشورهای مهم دیگر مانند روسیه و چین تعدیل شده و در شرایطی که دولت ترکیه پیش از این با صراحت خواستار کناره‌گیری اسد و سقوط نظام سیاسی سوریه شده بود و برای محقق شدن این برنامه با بازی کردن در پازل امریکا،‌ همه‌گونه حمایتی از معارضان اسد می‌کرد، اکنون به این نتیجه رسیده است که ادامه‌ی این بازی تنها به وجهه‌ی ترکیه در نزد کشورهای و ملت‌های مستقل لطمه وارد خواهد کرد و دیوار سفت سوریه، نیروهایی را که در ظرف این یک‌سال برای فروریختن آن وارد شد، اکنون بر اساس قانون عمل و عکس العمل به طرف‌های وارد کننده فشارها بازمی‌گرداند.

در عین حال، ترکیه از توهم میانجی‌گری مطلق نیز تا حدودی خارج شده و از ایران می‌خواهد که بشار اسد را برای برگزاری انتخابات متقاعد کند تا ترکیه نیز با معارضان اسد گفت‌وگو کند.

در مسئله هسته‌ای ایران نیز موضع ترکیه کاملاً منفعل است. جمهوری اسلامی دو سال پیش، از ترکیه و برزیل به‌عنوان بانیان بیانیه تهران (برای تبادل سوخت 3.5 و 20 درصد تحت شرایط خاص که کاملاً منافع ملی کشورمان در آن بیانیه لحاظ شده بود) امضا گرفت و اتفاقا هاکان فیدان رئیس فعلی سرویس اطلاعاتی ترکیه نیز که در سفر اخیر اردوغان را همراهی می‌کرد، در آن زمان، از تدوین کنندگان بیانیه بود، اما پس از امضای بیانیه، دولت اوباما یک روند کاملاً تخریبی را علیه بیانیه در پیش گرفت، بنابراین، اکنون نخست وزیر ترکیه نمی‌تواند ادعایی علیه کشورمان داشته باشد و سعی می‌کند صرفاً با بیان نقل قول‌های مقام‌های ایرانی و قضاوت صریح نکردن در مورد آن‌ها، به‌نحوی رویه ایران را تأیید کند.


[ شنبه 91/1/12 ] [ 11:37 عصر ] [ رضا سروری ]
<   <<   6   7   8   9      >
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ
امکانات وب
ایران رمان