سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یادداشتهای روزانه رضا سروری
لینک دوستان

 

نماینده بهبهان: میزان دقیق حقوق و دریافتی نمایندگان دخل و خرج نمایندگان چقدر است؟ / از دریافتی سه و نیم میلیونی تا رهن 140 میلیونی نماینده بهبهان در مجلس شورای اسلامی میزان حقوق ماهانه و کل تسهیلات دریافتی نمایندگان از مجلس را تشریح کرد.

محمدباقر شریعتی در گفت و گو با خبرنگار زندگی،  درباره میزان حقوق و مزایای نمایندگان مجلس گفت: حقوق ماهانه ای که برای نمایندگان مجلس در نظر گرفته شده است، مبلغ دو و نیم میلیون تومان است.
وی افزود: مبلغ یک میلیون تومان هم بابت هزینه های دفاتر برای نمایندگان در نظر گرفته شده است و با این حساب کل دریافتی که به صورت ماهیانه به نمایندگان مجلس پرداخت می شود ، مبلغ سه و نیم میلیون تومان است.
شریعتی ادامه داد: هیچ گونه مبلغ دیگری به عنوان اضافه کاری و ... برای نماینده ها پرداخت نمی شود و کل دریافت ماهیانه همین مقدار است.
وی همچنین درباره تسهیلات اعطایی مجلس برای اتومبیل و مسکن نمایندگان گفت: هیات رییسه اعلام کرده است که نمایندگان می توانند صرفا یا 140 میلیون تومان خانه رهن کنند، و یا این که با ماهی سه میلیون تومان ان را کرایه کنند. 
نماینده بهبهان درباره شرایط پرداخت این مبلغ پول نیز گفت: البته به هیچ وجه این مبالغ به خود نمایندگان داده نشده، بلکه عنوان شده که شما منزل را انتخاب کنید، هیات رییسه قرار داد آن را خواهد بست.
وی با بیان این که این  مبلغ با در نظر گرفتن اجاره بها در تهران و میهمانانی که از شهرستان داریم پاسخگوی دخل و خرج نیست گفت: در همین خیابان ایران که نزدیکی مجلس هم هست نمی شود با این مبلغ خانه رهن کرد.
شریعتی همچنین با اشاره به ماجرای اتومبیل های نمایندگان نیز گفت:  دو نوع اتومبیل پژو پارس و جی ال ایکس را برای انتخاب نمایندگان ارائه کردند که هر کس می تواند یکی از آنها را به مدت چهارسال بردارد. البته اتومبیل تحول گرفته شده باید بعد از  پایان دوره نمایندگی به مجلس عودت داده شود.
وی افزود:  نهایت چیزی که فعلا هیات رییسه قول آن را به نمایندگان داده است، وام سی تا سی و پنج میلیونی است که آن هم باید به صورت اقساطی به مجلس بازگردانده شود.
این نماینده مجلس با انتقاد از شرایط به وجود آمده در زمینه تسهیلات اعطایی به نمایندگان گفت: متاسفانه در دوره فعلی در این زمینه در بدترین شرایط قرار داریم و حتی اختیارات کافی به نمایندگان درباره انتخاب خانه و ... هم داده نشده است.
وی افزود: در ادوار قبل شرایط بسیار مناسب بود و تسهیلات خوبی برای نمایندگان داده می شد. اما متاسفانه در این دوره و با وجود آن که اکثر نماینده ها هزینه های تبلیغاتی سنگینی را متقبل شده و در زمینه تامین هزینه ها به مشکل برخورده اند منابع خاصی برای آنها تخصیص نیافته و این موضوع مشکلاتی را برای نمایندگان به وجود اورده است.


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 91/5/26 ] [ 1:14 عصر ] [ رضا سروری ]

افتتاح پایگاه اطلاع رسانی رضا سروری :

 

 

sarvari.org

 

 


  • از تمامی دوستان خواهشمندم لطفا لینک بنده را به نام " پایگاه اطلاع رسانی رضا سروری " و آدرس " sarvari.org" تغییر دهند .

 


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 91/3/18 ] [ 10:50 عصر ] [ رضا سروری ]

گام سوم شریعتی ها علیه روحانیت



پس از حملات تهدیدی و توهینی آقای شریعتی علیه حجج الاسلام جـانانه و قنبریان در جلسه فرمـانداری (پیش از مرحله دوم انتخابات)و همچنین اساعه  جمعه پیش  ایشان به امام جمعه
محترم (در نماز جمعه)  مطلع شدیم امروز پنجشنبه 91/3/18 اظهارنامه شکایت یکی از نزدیکان ایشان علیه حجةالاسلام قنبریان نیز به ایشان واصل شده است.

نامبره خود را مصداق این جملات نافله بصیرت دیده که: "حتما می دانید یکی از نزدیکان او در جریان فتنه 88 به چه اتهامی دستگیر شد؟ ملی مذهبی!"

لذا به دادگاه شکایت برده است. حال آنکه در این جملات هیچ تصریح و حتی تلویحی به شخص خاص نیست و از مصادیق کذب نیز نمی باشد. ظاهرا غیر از ایشان نیز از نزدیکان شریعتی در جریان فتنه 88 دستگیر شده اند لذا کلمات نافله بصیرت انصراف به فرد معینی ندارد.

لازم به ذکر است جمعه گذشته نیز آقای شریعتی پس از اتمام نماز جمعه با رعایت نکردن شأن نماز جمعه و امام جمعه محترم با صدای بلند به ایشان اعتراض کرد و حرفهایش را غیر مستند خواند!

نافله بصیرت که مثل دهها نمونه مشابه در شهر، هزاران در کشور در تعداد محدود در مسجد بلال منتشر می شد چند هفته است با فشار برخی ناچار به تعطیلی شده است.

اگر اینکه نافله بصیرت 8 اردیبهشت (که نوشته مذکور را در خود دارد) از سوی ستاد آقای شریعتی در تیراژ بالا تکثیر و در بسته های تبلیغی ایشان در خانه ها انداخته شده و شب آخر تبلیغات نیز در کنار متینگ ایشان توزیع می شد.(!؟!?!؟)

جای این سوال باقی است که اگر نوشته نافله نسبت کذب به نزدیکان ایشان بوده چرا توسط ستاد ایشان در سطح وسیع تکثیر و توزیع شده است؟! اطلاع عمومی مردم شهر از این مطلب (دستگیری برخی نزدیکان بخاطر فتنه 88) کار حاج آقا قنبریان و مسجد بلال است یا ستاد شریعتی؟!?!

جالب اینکه نافله منتشره توسط ستاد همراه با دو روبان سیاه و توهین به مسجد بلال و اتهام مالی تلویحی به آنان است که خود می توانست موضوع شکایت این مجموعه از آقای شریعتی باشد که تا کنون بخاطر لزوم آرامش فضای عمومی شهر صرف نظر شده بود.


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 91/3/18 ] [ 10:22 عصر ] [ رضا سروری ]

ماه رجب، زندگی و تولـدی دوباره را بـه عاشقان نوید می دهد

یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ وَآمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ کُلِّ شَرٍّ یا مَنْ یُعْطِى الْکَثیرَ بِالْقَلیلِ یا مَنْ یُعْطى مَنْ سَئَلَهُ یا مَنْ یُعْطى مَنْ لَمْ یَسْئَلْهُ وَمَنْ لَمْ یَعْرِفْهُ تَحَنُّناً مِنْهُ وَرَحْمَةً


ماه رجب، هفتمین ماه از ماههای قمری و ماهی بسیار شریف و از ماههای حرام است. رجب نام نهری است در بهشت که از عسل شیرین تر و از شیر سفیدتر، هرکس در این ماه روزه دارد، از آن نهر آب می نوشد، بر ماه رجب، رجب الأصب، یعنی ماه ریزش رحمت خداوند بر مردم، می گویند.
پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله وسلم فرمود: ماه رجب برای امت من، «ماه استغفار» می باشد؛ رجب ماه خدا و ماه شعبان ماه من و ماه رمضان ماه امت من است، کسی که یک روز از ماه رجب روزه گیرد، مستوجب خشنودی خداوند گردد و غضب الهی از او دور گردد و دری از درهای جهنم به روی او بسته شود.
در حدیث دیگری آمده است که هرکس سه روز آن را روزه دارد، بهشت بر او واجب گردد.
در ماه رجب ادعیه و دعاهای خاص و اعمال مخصوصی وارد است که از مهمترین آن «اعمال ایام البیض» (13 تا 15 ماه) و اعمال ام داوود و برنامه اعتکاف می باشد.
این اعمال در کتاب شریف مفاتیح الجنان محدث قمی گردآوری شده است.
حوادث تاریخی و مذهبی بسیاری در ماه رجب روی داده است که در زیر به آن اشاره می نماییم:
مبعث پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله وسلم، میلاد حضرت امام علی علیه السلام در کعبه، ولادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام در سال 57 هجری و امام محمد تقی علیه السلام در سال 195، وفات ابوطالب در سال دهم هجرت، وفات ابراهیم فرزند پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و سلم در سال دهم هجرت، رحلت حضرت زینب (بنا به نقلی) و درگذشت ابن سکیت، مدافع ولایت در سال 244 قمرى، شهادت امام موسی بن جعفر علیه السلام در سال 182 و شهادت امام علی النقی علیه السلام در سال 254.منبع : هدایت الأنام الی وقایع الایام، محدث قمى، ص 97؛ مفاتیح الجنان، ص 240.
 
ماه رجب، زندگی و تولـدی دوباره را بـه عاشقان نوید می دهد. رجب فصل جدیدی در کتاب زندگی می گشاید که از عطر دل انگیز نیایش سرشار است، آنان که در وادی مراقبه و شهود در محضر خدای متعال گام بر می دارند به خوبی قدر چنین ایامی را دانسته و بسیار سخت تر، هوشیارتر و جدی تر از دنیا طلبان در پی بهره گیری از این فرصت ارزشمند هستند .

ماه رجب اولین ماه از سه ماه خاص و ارزشمند برای مسلمانان است . این سه ماه در شریعت اسلام از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. هر یک به ترتیب با نامهای خداوند، پیامبر و بندگان شهرت یافته اند.
آنان که در وادی مراقبه و شهود در محضر خدای متعال گام برمی دارند چه خوب قدر چنین ایامی را می دانند و بسیار سخت تر و هوشیارتر و جدی تر از دنیاطلبان، به دنبال آن هستند .
ماه رجب ماه آرایش و پیرایش است. ماه آراستن دل به زینت های الهی و پیراستن دل از ناپاکی های انسانی و آنگاه دیدن نادیدنی ها و شنیدن ناشنیدنی ها.

اکنون که این باران رحمت حق جاری است باید فکری کرد، باید گام برداشت و خود را در معرض این قطرات زلال قرار داد و از نسیم حیات بخش این روزها و ایام بهره برد .


لیلة الرغائب

گر چه تمام ماه رجب، نزد خداوند و اولیاء الهی عزیز و ارجمند است اما برخى از اوقات آن، فضیلت ویژه اى دارد مثلا اولین شب جمعه ماه رجب، داراى امتیازى بزرگ است. پیامبر اسلام(ص) مى فرماید: از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید، فرشتگان آن را «لیلة الرغائب» مى نامند. چرا که وقتى یک سوم از شب گذشت، هیچ فرشته اى نیست مگر اینکه در کنار کعبه مشرفه آید آنگاه خداوند نظر مرحمت به آنان کند و فرماید: فرشتگانم! هر چه خواهید از من بخواهید. فرشتگان گویند: بارالها حاجت و خواسته ما آن است که روزه داران ماه رجب را بیامرزى، خداوند متعال فرماید: آمرزیدم. اگر هیچ حادثه اى در ماه رجب رخ نمى داد، باز هم رجب ارزش خاص و ویژگى استثنائى خود را داشت، اما حوادثى در آن به وقوع پیوسته است که موجب شرافت و کرامت مضاعف این ماه شده است.

شهادت امام هادى(ع)، ولادت حضرت امام جواد(علیه السلام)، ولادت مبارک امام على(ع) در خانه کعبه معظمه در سیزدهم ماه رجب و ده سال قبل از بعثت، شهادت حضرت امام کاظم(ع) و بیست و هفتم این ماه، عید مبارکى است چرا که آخرین پیامبر برگزیده الهى حضرت محمد(ص) در این روز از جانب خداى متعال مأمور هدایت مردم و ابلاغ هدایت و رسالت الهى گردید.
 
مروری بر دعای ماه رجب
( حجت الاسلام سید محمد انجوی نژاد )
 
در این ماه «یا من ارجوه لکل خیر» یعنی وقتی به ماه رجب می رسی ، شما از لحظه شروع ماه رجب دیگه توقعت از خداوند تبارک و تعالی فقط و فقط خیر است .
«و امن سخطه عند کل شر» و ایمن هم به شما می ده.
چند نکته در اینجا داریم :
1-      چه کسانی در این ماه امیدوار باشند؟
2-      «و امن سخطه» یعنی چی ؟ یعنی در این ماه خداوند تبارک و تعالی بساط سخط – بساط عصبانی شدن-  رو کلاً تعطیل می کند
چه قدر فرصت عجبیست . بعضی وقتها بعضی فرصتهایی که در ماه رجب هست ، من دقت کردم در خیلی از شب های مهم سال هم نیست.
«یا من یعطی الکثیر بالقلیل»  . خداوند تبارک و تعالی همیشه این طوریه یعنی شما کاه که می برید ، کوه بجاش می ده . این خدا خدایست که وقتی خیلی کم می بری ، خیلی زیاد عکس العمل نشون می ده. تا جایی که بعضی وقت ها احساس می کنیم که با منه !!
 «یا من یعطی من سئله» در این ماه خداوند تبارک و تعالی هر کس که صداش بزنه ، جواب می ده.
«یا من یعطی من لم یسئله » اگه یه وقتی شما توی ماه رجب بدونی ماه رجبه ، بدونی با ماه های دیگه فرق می کنه ، اما یادت بره دعا کنی ، خداوند تبارک و تعالی یه چیزی توی ماه بهت می ده.
«و من لم یعرفه» دامنه رو باز می کنه ؛ حتی کسانی که خدا را نمی شناسند ، در ماه رجب یه بهره ای می برند.
پس سه طبقه شد :
1-      «من لم یعرفه» کسانی که خدا را نمی شناسند ، اینها طبقه ای هستند که از رحمت عمومی ماه رجب بهره می بردند.
2-      «من لم یسئله» کسانی که از طبقه خصوصی ماه رجب هم بهره می بردند . می دونه ماه رجبه ولی حواسش نبوده و صدا نزده
3-   «من سئله» خاص الخاص هستند. کسانی هستند که چون خدا رو در ماه رجب صدا می زنند ، این صدا زدنشون باعث میشه خداوند بهشون خاص نگاه کنه . یکی از برترین صداهاش هم در این شعر اومده :

مـــــــــــاه رجـــــــــــب و مـــاه نــــزول بــــــرکـــات است
پیوســـــــته ســـــرود رجبـــــــــــییون صـــلـــــوات است
 
کلاس دعا کردن تو در ماه رجب نسبت به ماه های دیگه توفیر می کنه.
«اعطنی بمسئلتی ایاک»
حالا که خودت در دیزی رو باز گذاشتی و دستور العمل دادی که : ملائکه ی من در دیزی در ماه رجب بــــــاز ، حیای گربه هم لازم نیست . یعنی رسماً خدا ابلاغ داره درهای دیزی ها در ماه رجب باز ، گربه های بی حیا هم ممنوع الورود نیستند ، تشریف بیارند هر چی دوست دارند بخورند !!
حالا چی می خوای بنده من ؟
«جمیع خیر الدنیا و جمیع خیر الاخره» هر چه خوبی توی دنیاست و هرچی خوبی در آخرته در این ماه من از تو می خوام .
شما برید توی کل دعاهای ماه رمضان حتی دعای شب قدر بگردید ، این جمله رو پیدا نمی کنید.
ماه رمضان خیلی خوبه، اما ماه رجب ماه زرنگ هاست. چون زرنگ ها کمترن ، مشتری ماه رجب هم کمتره
بعد می یاد دو قبضه می کنه دعا رو . یعنی آخــــــر پُـــررو بازی یه بنده است . که خیلی هم عــــالیه.
«وصرف عنی بمسئلتی ایاک جمیع شر الدنیا و شر الاخره» من نبینم مشکلات دنیا و آخرت  . « صرف» یعنی روی برگرداندن . من روم برگردونده باشه ، هیچ کدام از مشکلات دنیا و آخرت رو نبینم. چرا؟ «تحننا منه و رحمه» خودت گفتی این ماه ، ماه منت گذاشتن ، نرم گرفتن ، آروم بودن ، چشم پوشی کردن ، گذشتن ، بخشیدن خروار به دینار ، بخشیدن کوه به کاه . به این دلیل این جوری شده.
«فانه غیر منقوص ما اعطیت و زدنی من فضلک یا کریم» برای اینکه از در خانه تو اگر همه چی رو بهم بدی ، سر سوزنی کم نمی شه.
ما بنده ها اگه در خونه کریم ترین کریمان بریم ، اگر فقط یک ریال به ما کمک کنه ؛ یک ریال از اموالش کم می شه . در خونه تو که می یایم ،هیچی کم نمیشه.
برادرا و خواهرا : تو این ماه پُــررو بازی مطلق ، با خیال راحت بیا بشین و بگو :
اومدم غرق در گناهم ، هیچی نیاوردم ، امیدم اینکه اولاً تمام گناهام رو پاک کنی ، ثانیاً همه چی هم بهم بدی .
برید یه دعا پیدا کنید توی ماه رمضان، ماه شعبان ، مفاتیحُ زیر و رو کنید ببینید یه جایی هست این گونه بنده اجازه داشته باشه با خدا صحبت کنه .
لذا خیـــــلی قدر ماه رجب رو بدونید.
یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ
 اى که براى هر خیرى به او امید دارم
 وَآمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ کُلِّ شَرٍّ
 و از خشمشدر هر شرى ایمنى جویم
 یا مَنْ یُعْطِى الْکَثیرَ بِالْقَلیلِ
 اى که مى دهد (عطاى ) بسیار در برابر (طاعت ) اندک
یا مَنْ یُعْطى مَنْسَئَلَهُ
 اى که عطا کنى به هرکه از تو خواهد
یا مَنْ یُعْطى مَنْ لَمْ یَسْئَلْهُ
 اى که عطا کنى به کسى که از تو نخواهد
وَمَنْ لَمْ یَعْرِفْهُ
 و نه تو را بشناسد
 تَحَنُّناً مِنْهُوَرَحْمَةً
 از روى نعمت بخشى و مهرورزى
اَعْطِنى بِمَسْئَلَتى اِیّاکَ
عطا کن به من به خاطر درخواستى که از تو کردم
جَمیعَ خَیْرِ الدُّنْیا وَجَمیعَ خَیْرِ الاْخِرَةِ
 همه خوبى دنیا و همه خوبى و خیر آخرت را
وَاصْرِفْ عَنّى بِمَسْئَلَتى
 و بگردان از منبه خاطر همان درخواستى که از تو کردم
 اِیّاکَ جَمیعَ شَرِّ الدُّنْیا وَشَرِّ الاْخِرَةِ
 همه شر دنیا و شر آخرت را
فَاِنَّهُغَیْرُ مَنْقُوصٍ ما اَعْطَیْتَ
زیرا آنچه تودهى چیزى کم ندارد (یا کم نیاید) و
 وَزِدْنى مِنْ فَضْلِکَ یا کَریمُ
بیفزا بر من از فضلت اى بزرگوار
یا ذَاالْجَلالِ وَالاِْکْرامِ
اى صاحب جلالت و بزرگوارى
یا ذَاالنَّعْماَّءِ وَالْجُودِ
اى صاحب نعمت و جود
یا ذَاالْمَنِّ وَالطَّوْلِ حَرِّمْ شَیْبَتى عَلَىالنّارِ
اى صاحب بخشش و عطا حرام کن محاسنم را بر آتش دوزخ

[ یادداشت ثابت - سه شنبه 91/3/17 ] [ 12:23 صبح ] [ رضا سروری ]

اسامی رئیس و 11 عضو هیئت رئیسه سال اول مجلس نهم

خبرگزاری فارس: 12 عضو هیئت رئیسه مجلس نهم در سال اول انتخاب شدند.


خبرگزاری فارس: اسامی رئیس و 11 عضو ‌‌هیئت رئیسه سال اول مجلس نهم



به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس،‌ اعضای هیئت رئیسه مجلس نهم در سال اول در جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند.


‌‌علی لاریجانی نماینده مردم قم و غلامعلی حدادعادل نماینده مردم تهران ‌نامزد ریاست مجلس شده بودند که ‌لاریجانی 177 رأی را به خود اختصاص داد و برای اولین سال فعالیت پارلمان نهم رئیس مجلس شد. حدادعادل نیز 89 را از آن خود کرد و 4 رأی نیز سفید اعلام شد.


همچنین محمدرضا باهنر و حجت‌الاسلام سید‌محمدحسن ابوترابی‌فرد نمایندگان تهران و حجت‌الاسلام احمد سالک نماینده اصفهان برای تصدی این سمت کاندیدا شدند که ‌ابوترابی‌فرد با 232 رأی و ‌باهنر با 179 رأی از مجموع 271 رأی حاصله به عنوان نواب اول و دوم هیئت رئیسه دائم برای اولین سال فعالیت مجلس نهم انتخاب شدند. سالک نیز 85 رأی نمایندگان را به خود اختصاص داد.


حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا، علیرضا منادی، شاهین محمدصادقی، محمدحسین فرهنگی، جواد جهانگیرزاده و محمد دهقان، ضرغام صادقی، سیدمرتضی حسینی، سیدعلی طاهری، ابراهیم کارخانه، غلامرضا کاتب، حاجی دلیگانی و سیدرمضان شجاعی کیاسری نیز کاندیداهای عضویت در هیئت رئیسه دائم مجلس نهم به عنوان دبیر بودند که بر این اساس، حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا با 166 رأی، محمدحسین فرهنگی با 164 رأی، محمد دهقان با 161 رأی، شاهین محمدصادقی با 152 رأی، علیرضا منادی با 140 رأی، جواد جهانگیرزاده با 134 رأیاز مجموع 274 آرای مأخوذه به عنوان دبیران هیئت رئیسه دائم مجلس نهم برگزیده شدند.


سیدشریف حسینی با 166 رأی، عبدالرضا مصری با 165 رأی‌ و محمد آشوری با 152 رأی نیز به عنوان ناظران هیئت رئیسه دائم مجلس نهم انتخاب شدند.


[ یادداشت ثابت - دوشنبه 91/3/16 ] [ 2:58 عصر ] [ رضا سروری ]

گفتاری درباره ماه مبارک رجب

 
رجب ماه هفتم از سال قمری است که مُضر نیز می‏گویند به سبب احترامی که آن قبیله به آن ماه قائل بودند و در اسلام رجب از ماه‏های حرام به شمار آمده است، بدین خاطر آن را رجب الفرد گویند، زیرا سه ماه از ماههای حرام به هم پیوسته‏اند و این ماه از آنها جدا و فرد است.(1)
فضیلت ماه رجب
این ماه همانند ماه شعبان و ماه رمضان از ماه‏های بسیار با شرافت و با فضیلت است که در روایات اسلامی بر آن تأکید و توصیه شده به طوری که ماه رجب شهر اللّه الأصب یعنی ماه (سرای خداوند) نامیده شده که رحمت خدا در آن بر بندگان سرازیر است پس شایسته است انسانهای با ایمان بسیار استغفار و توبه نمایند و به این ماه نیز «واصل»،(بی سر و صدا) گفته شده زیرا در آن از جنگ با مخالفان و مشرکان نهی شده است.(2)
در حدیث است که حضرت نوح(علیه السّلام) روز اول این ماه سوار بر کشتی شد و نجات یافت و فرمودند: کسانی که با او هستند روزه بدارند و هر که این روز را روزه بدارد آتش عذاب یک سال از او دور می‏شود(3) و نیز طبق سخن حضرت صادق(علیه السّلام) خواندن زیارت امام حسین(علیه السّلام) در روز اول این ماه مستحب و تأکید شده است.(4)
پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمودند: رجب برای امّت من ماه استغفار است پس در این ماه به محضر پروردگار از گناهان خویش پوزش طلبید که خداوند بخشنده‏ای مهربان است.(5) امام صادق(علیه السّلام) فرمود: روزه بیست و هفتم رجب را از دست مده که آن روزی است که مقام نبوّت به محمّد(صلّی الله علیه و آله و سلّم) داده شد و ثواب آن برای شما به اندازه ثواب شصت ماه است.(6)
از ثوبان غلام پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) نقل شده که گفت: ما جمعی در خدمت پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) بجایی می‏رفتیم عبورمان به گورستانی افتاد، حضرت اندکی در میان قبرها بایستاد و سپس به راه افتاد. من عرض کردم توقف شما در قبرستان به چه خاطر بود؟ حضرت سخت گریه کرد و ما نیز محزون و گریه کردیم، سپس فرمود: ای ثوبان اینان در قبرهایشان معذّبند آنچنان که من ناله آنها را شنیدم و دلم به حالشان به رحم آمد و از خدا خواستم عذابشان را تخفیف دهد و خداوند اجابت فرمود و اگر اینها در ماه رجب روزه گرفته بودند، در قبرهایشان عذاب نمی‏شدند. عرض کردم: یا رسول اللّه روزه و عبادت در ماه رجب از عذاب قبر ایمنی می‏دهد؟ فرمود: آری سوگند به آنکه مرا به حق فرستاد هر مرد و زن مسلمانی که یک روز از رجب را روزه بدارد و یک شب آن را به عبادت برخیزد و جز رضای خدا نظری نداشته باشد عبادت هزار سال در نامه عملش ثبت گردد که روزهایش را روزه و شبهایش را به عبادت گذرانده باشد و...(7)
از امام صادق(علیه السّلام) آمده که هر کس در روز اول رجب امام حسین(علیه السّلام) را زیارت کند حتما آمرزیده گردد. بزنطی گوید: از حضرت رضا(علیه السّلام) پرسیدم: شما در چه ماهی امام حسین(علیه السّلام) را زیارت می‏کنید؟ فرمود: در نیمه رجب و نیمه شعبان. از ابان بن تغلب معنی «العجب ثم العجب بین الجمادی و الرجب» را پرسیدند گفت: ملاقات زنده‏هاست «در زمان رجعت» با مردگان.(8)
در حدیث آمده که پیامبر اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمودند: رجب ماه خداست کسی که یک روز از این ماه را روزه بگیرد موجب خشنودی خدا گردد و غضب الهی از او دور شود و دری از درهای جهنّم به روی او بسته شود و نیز فرمود: رجب نام جویی است در بهشت از عسل شیرین‏تر و از برف سفیدتر هر که در این ماه یک روز، روزه بگیرد از آن جوی به او آب دهند.(9)
شیخ صدوق از سالم روایت کرده که می‏گفت: در اواخر ماه رجب حضور امام صادق(علیه السّلام) رسیدم به من فرمود: آیا روزه ماه رجب را گرفته‏ای؟ گفتم: نه! حضرت فرمود: واللّه‏ای سالم آن قدر ثواب از تو فوت شده است که اندازه آن را به غیر خدا کسی نمی‏داند زیرا این ماهی است که خدای متعال بر ماههای دیگر فضیلت و برتری داده و حرمتش را بزرگ شمرده، روزه را در آن گرامی داشته سپس فرمود: ای سالم هر کس یک روز از آخر این ماه را روزه بدارد در امنیّت و آسایش خواهد بود از شدت سکرات مرگ و وحشت بعد از مرگ و نیز از عذاب قبر و هر کس دو روز آخر این ماه را روزه بدارد از صراط به آسانی می‏گذرد و از ترس و هراس قیامت و شدت آن نهراسد و از جهنم برائت جوید و سپس حضرت فرمود: هر کس نتواند روزه بگیرد چندبار سبحان اللّه بگوید.(10)
به هر حال اعمال و دعاهای زیادی در ماه رجب سفارش و توصیه شده که برای امور دنیایی و رهایی از مشکلات آخرتی انسان مفید است.
ماه رجب و دعا
یکی از چیزهایی که در ماه رجب پسندیده است دعا است، که مرحوم مجلسی و حاج شیخ عباس قمی آنها را در موارد مختلف گزارش کرده‏اند. از جمله این دعاها که بسیار هم سفارش شده است سید بن طاووس از محمد بن ذکوان که این مرد آن قدر در حال سجده گریه کرد که نابینا شد می‏گوید: به حضرت امام صادق(علیه السّلام) گفتم لطفاً برای ماه رجب مرا دعایی تعلیم دهید که از طرف خدای متعال به وسیله آن سود ببرم حضرت فرمود:در تعقیب نمازهای صبح و شام هر روز این ماه این دعا را بخوان: «یا من ارجوه لکلّ خیر و آمن سخطه عند کلّ شر یا من یعطی الکثیر بالقلیل یا من یعطی من سئله یا من یعطی من لم یسئله و من لم یعرفه تحنّنا منه و رحمة اعطنی بمسئلتی ایّاک جمیع خیر الدّنیا و جمیع خیر الآخرة و اصرف عنّی بمسئلتی ایّاک جمیع شرّ الدّنیا و شرّ الآخرة فأنّه غیر منقوصٍ ما اعطیت وزدنی من فضلک یا کریم، ای آنکه در هر چیزی به تو امید دارم و از خشمش در هر تسرّی و بدی ایمن هستم، ای آنکه در برابر اندک بسیار عطا کند، ای آنکه به هر کس که بخواهد عطاهای بسیار نماید، ای آنکه به کسی که از او چیزی نخواهد و کسیکه از راه مهرورزی و رحتمش او را نشناسد عطا می‏کند، خواهشی که از تو دارم همه خیر دنیا و همه خوبیهای آخرت را به من عطا کن، درخواست دیگرم از تو این است که بدی‏های دنیا و بدی آخرت را از من دور کنی زیرا کاسته نشود هر آنچه عطا کنی و برای من از فضل و بخشش خودت بیفزا ای با کرامت.»
محمد بن ذکوان می‏گوید، سپس حضرت محاسن خود را به دست چپ گرفت و با حالت تضرّع و خشوع در حالی که انگشت سبّابه دست راست را حرکت می‏داد ادامه دعا را می‏خواند: «یا ذاالجلال و الأکرام یا ذالنّعماء و الجود یا ذالمنّ و الطّول حرّم شیبتی علی النّار؛ای صاحب جلال و کرم، ای صاحب نعمت‏ها و بخشش‏ها، ای صاحب منّت وجودها، موی سفیدم را بر آتش دوزخ حرام کن.»(11)
در حدیثی دیگر از پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) گزارش شده که فرمود: هر کس در ماه رجب این عبارت را صدبار بگوید: «استغفر اللّه الّذی لا اله الّا هو وحده لاشریک له واتوب الیه؛و با صدقه این ماه را به پایان ببرد، پاداش صد شهید را دارد و اگر در ماه رجب از دنیا برود خدا از او راضی می‏باشد.»(12)
و نیز در حدیث دیگری آمده است که هر کسی دوست دارد که جایگاه خود را در بهشت ببیند و برای او نشان داده شود در ماه رجب یک روز روزه بگیرد و چهار رکعت نماز بخواند در رکعت اول صدبار قل هو اللّه احد، در رکعت دوم دویست بار قل هو اللّه احد بخواند. از اینگونه احادیث فراوان است که در فضیلت این ماه وارد شده است.
لیلة الرغائب
از جمله شبهای بزرگ و با عظمت ماه رجب شب جمعه اول این ماه است.معروف به لیلة الرغائب، اعمال مخصوصی در این شب ذکر شده که به واسطه آن اعمال برکات و پاداش فراوان بر انسان سرازیر می‏شود.
رغائب جمع رغیبه است به معنی«امرٌ مرغوب فیه عکاء کثیر» یعنی شبی که در آن عطاها و مواهب فراوان بدست می‏آید در حدیث است شب جمعه اول این ماه احیاء و بیداری و نیایش فضیلت ویژه دارد و موجب دست‏یابی به عطایای ارزشمند حضرت پروردگار است، در حدیث است که رسول خدا(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: ملائکه این شب را به این نام نهادند و محدثان در کتاب‏های دعا نمازی با کیفیت مخصوصی در این شب ذکر کرده‏اند که پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود:
« هر کس این نماز را در این شب انجام دهد ثواب این نماز به نیکوترین صورت با روی خندان و درخشان و با زبانی فصیح در شب اول قبر در حضور این فرد ظاهر شود و به او می‏گوید: ای دوست من مژده می‏دهم تو را که از هر شدّت و سختی نجات یافتی، نمازگزار می‏گوید: تو کیستی که من تاکنون چنین صورتی زیبا با چنین جلوه‏ای ندیدم و سخنی شیرین‏تر از کلام تو نشنیده‏ام و بویی بهتر از بوی تو نبوئیدم در پاسخ می‏گوید: من همان نماز لیلة الرغائبم که شما انجام دادی. امشب آمده‏ام نزدت باشم تا حق را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود من در عرصه قیامت سایه بر سر تو خواهم افکند پس خوشحال باش که خیر از تو معدوم نخواهد شد.»
کیفیت نماز در مفاتیح الجنان ذکر شده است می‏توانید مراجعه کنید.
سیزدهم ماه رجب
از جمله فضیلت ماه رجب آن است که ایام البیض در آن واقع شده یعنی روز سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم و اعتکاف برای خدا و روزه‏داری، در آموزه‏های دینی بر آن تأکید و سفارش شده است.
و نیز ولادت حضرت امیرالمؤمنین علی(علیه السّلام) در روز سیزدهم همین ماه واقع شده.
بیست و هفتم ماه رجب
روز بیست و هفتم ماه رجب روز مبعوث شدن پیامبر اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلّم) به رسالت و پیامبری است و روزه گرفتن در این روز مستحب و ثواب ویژه دارد برای هر کدام از این شب‏ها اعمال مخصوصی ذکر شده که جای توضیح آن نیست برای اطلاع بیشتر به مفاتیح الجنان مرحوم شیخ عباس قمی مراجعه نمایید.
ابن بطوطه در سفرنامه خود می‏گوید شب مبعث نزد مسلمانان عزیز است بخصوص نزد عراقی‏ها و خراسانی‏ها و بلاد فارس و روم که به لیلة المحیا معروف است مردم گرفتار آن دیار به کنار مضجع شریف مولایشان علی(علیه السّلام) در نجف اشرف می‏آیند و به شب زنده داری و اعتکاف مشغول می‏شوند و حاجات خود را با خواندن دعا و راز و نیاز از خداوند طلب می‏کنند.
هنوز نیمه شب تمام نمی‏شد، بیشتر گرفتاران از جمله مریضان و زمین گیر شده‏گان شفا پیدا می‏کردند و راه منزل خود را می‏پیمودند در حالی که صحیح، سالم و تندرست بودند. ابن بطوطه در ادامه می‏گوید من در همان روزگار در یکی از مسافرخانه‏های شهر نجف در نزدیکی قبر شریف آن بزرگ مرد تاریخ سکنی اختیار کرده بودم که سه نفر را دیدم که فلج بودند و توانایی راه رفتن نداشتند. یکی از آنان رومی و دیگری اصفهانی و سومی اهل خراسان بود پرسیدم چرا خوب نشده‏اید و اینجا مانده‏اید؟ گفتند چون ما به شب بیست و هفتم ماه رجب کنار قبر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السّلام) نرسیدیم که احیا و شب زنده دار باشیم ولی همین جا می‏مانیم تا شب بیست و هفتم ماه رجب سال آینده تا شفا بگیریم.»(13)
اعمال ام داوود
یکی از عبادتها و دعاهای معروف که در ماه رجب به انجام آن تأکید شده، اعمال ام‏داوود است. در کتب حدیث نقل شده، جوانی در عراق که اهل معرفت بود به دست منصور دوانیقی به مدت طولانی در زندان او گرفتار شده بود که نامش داوود بود. مادرش تاب و توان خود را در فراق پسر از دست داده بود، روزی به خدمت امام صادق(علیه السّلام) رفت و داستان را نقل کرد و از آن حضرت چاره‏جویی نمود. حضرت فرمود:آیا می‏دانی این ماه، ماه رجب است و دعا در آن زود به اجابت می‏رسد آنچه را که می‏گویم دقیقاً انجام ده تا فرزندت از زندان رهایی یابد.
ابتدا سه روز، سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم رجب را روزه‏بدار و روز پانزدهم هنگام ظهر غسل کن و 8 رکعت نماز به جا بیاور. (کیفیت نماز در مفاتیح الجنان ذکر شده به آن مراجعه کنید). همین که نماز را خواند پس از مدّت کمی پسرش آزاد شد پس از آن ام داوود خدمت امام صادق(علیه السّلام) رسید و پس از عرض سلام خبر رهایی پسرش را به او رساند.
امام صادق(علیه السّلام) فرمود: منصور دوانیقی در یکی از شب‏ها جدّم علی بن ابی طالب (علیه السّلام) را در خواب دید که به او هشدار داد: هرچه زودتر فرزندم داوود را آزاد کن و گرنه تو را در آتش می‏اندازم. منصور هنگامی که آتش را در مقابل خود دید دستور داد که داوود را آزاد کنند.
برای اطلاع بیشتر به کتاب‏های حدیث مانند امالی صدوق، بحار مجلسی و مفاتیح مراجعه کنید.

پی‏نوشت‏ها:
1. سید محمد دشتی، معارف و معاریف، ج 6، ماده رجب.
2. بحار، ج 97، ص 39.
3. همان، ص 35.
4. همان، ص 33.
5. همان، ص 38.
6. همان، ص 35.
7. همان، ج 49.
8. همان، ص 37.
9. شیخ صدوق کتاب امالی، ص 11 و بحار، ج 97، ص 33.
10. شیخ عباس قمی، مفاتیح الجنان، اعمال ماه رجب.
11. همان.
12. شیخ عباس قمی، مفاتیح الجنان، ص 248.
13. بحارالانوار، ج 97، ص 45.

[ یادداشت ثابت - شنبه 91/3/14 ] [ 9:45 عصر ] [ رضا سروری ]

علت علاقه امام خمینی به فلسفه صدرایی/ دوبیتی امام درباره جایگاه فلسفه

خبرگزاری فارس: رییس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق(ع) ضمن اشاره به دوبیتی امام خمینی(ره) درباره جایگاه فلسفه گفت: امام معتقد بود که فلسفه ملاصدرا برخاسته از آیات و روایات است.

 


خبرگزاری فارس: علت علاقه امام خمینی به فلسفه صدرایی/ دوبیتی امام درباره جایگاه فلسفه

محمدرضا محمدزاده، رییس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار آیین و اندیشه فارس، با بیان اینکه امام خمینی (ره) از جمله کسانی بودند که در ایران اعتقاد به فکر فلسفی و ارزش‌های مربوط به عقلانیت داشتند، ابراز داشت: حضرت امام (ره) از جوانی در محضر اساتید بزرگی مانند مرحوم سید ابوالحسن رفیعی قزوینی و مرحوم آیت‌الله شاه‌آبادی فلسفه خواندند و  شاگردانی را در این زمینه تربیت کردند از جمله شاگردان حوزه فلسفه امام می‌توان به مرحوم سید جلال‌الدین آشتیانی و شیخ مهدی حائری یزدی اشاره کرد.

وی با اشاره به شرایط تفکر غالب حوزه علمیه در سال‌های استادی امام در قم، افزود: حضرت امام  خمینی (ره) در زمانی به مباحث فلسفی به عنوان مدرس فلسفی پرداختند که در حوزه‌های علمیه بنا بر دلایلی جو مساعدی برای تدریس این بحث‌ها وجود نداشت و اهل فلسفه تحت فشار بودند که این مباحث را ارائه می دادند، اما با این وجود حضرت امام(ره) سختی‌ها را بر خود هموار ساختند.

* فلسفه و عقلانیت ابزاری برای فهم بهتر اصول اعتقادی دین است

محمدزاده با اشاره به برگزاری شانزدهمین کنگره بزرگداشت حکیم صدرالمتالهین در اول خردادماه جاری، بیان داشت: امام خمینی(ره)  چندین دوره مباحث «اسفار اربعه» ملاصدرا و مباحث حکمت متعالیه او را تدریس کردند و  شاگردان مهمی را پرورش دادند، امام خود را یک فیلسوف محض نمی‌دانست و با اینکه اهل فلسفه بود و فلسفه را تدریس می‌کردند و  به مباحث عقلی و فلسفی توجه داشت، اما رسالت خود را  در این نمی‌دانست که محو در فلسفه شود و به هیچ چیز دیگری توجه نکند.

وی ادامه داد: آنچه که مدنظر امام بود این که فلسفه و عقلانیت یک وجه و ابزاری است که انسان می‌تواند از آن بهره‌برداری کند تا بتواند قابلیت‌های عالم زندگی را خوب درک کند و هم بتواند ریشه و اصول اعتقادات دین را به خوبی فهم کند.

*راهگشایی فلسفه برای رفع شبهات جامعه/ امام به عدم تعارض بین دین و عقل معتقد بود

رییس دانشکده الهیات دانشگاه امام صادق(ع)، امام خمینی را مصداق اتم و اکمل آیه شریفه «وَقَالُوا لَوْ کُنَّا نَسْمَعُ أَوْ نَعْقِلُ مَا کُنَّا فِی أَصْحَابِ السَّعِیرِ»؛ «و گویند اگر شنیده بودیم یا تعقل کرده بودیم در دوزخیان نبودیم» دانست و تصریح کرد: انسان‌هایی در آخرت می‌آیند و می‌گویند اگر ما به حرف انسان‌های وارسته گوش می‌دادیم و عقل خود را به کار می‌گرفتیم، هیچ وقت دچار سختی‌ها در آخرت نمی‌شدیم، همچنین امام (ره) معتقد بودند با عقلانیت بسیاری از واقعیت‌ها قابل تشخیص است و بر اساس آن می‌توان اقدام کرد.

وی افزود: یکی از هنرهایی که امام در تدریسه فلسفه داشتند، این بود که فلسفه را به نوعی آموزش دهند تا به خوبی قابل فهم شود و برای رفع شبهات در جامعه به عنوان مبانی در نظر گرفته شود، ایشان اعتقاد داشت که بین تفکر و عقل از یک طرف و تفکر دینی تضاد و تقابلی وجود ندارد، هر چند که بعضی از فیلسوفان که غالباً غیر مسلمان هستند، معتقدند که بین عقل و دین تعارض وجود دارد، ولی امام به هیچ عنوان به چنین چیزی اعتقاد نداشتند.

* دوبیتی که نظر امام خمینی(ره) را درباره فلسفه بازگو می‌کند

محمدزاده علت گرایش امام را به حکمت‌های متعالیه و فلسفه ملاصدرا را تلفیق عقلانیت در تفکر دینی دانست و بیان داشت: امام خمینی (ره) معتقد بودند که اگر به عقلانیت و فلسفه به خوبی پرداخته شود، از فلسفه به عنوان یک ابزار در جهت تذهیب نفس و رسیدن به نجات و رستگاری به نحو مطلوبی استفاده می‌شود و فلسفه خود یک وسیله است و مسیر با لذات نیست،  چرا که فلسفه وسیله‌ای که می‌توان از آن استفاده کرد تا معارف و اعتقادات دینی را از طریق تعقل به دست آورد، ضمن اینکه شعر امام (ره) که خطاب به عروس خود «فاطمه طباطبائی» همسر مرحوم سید احمد آقا بیان کردند، معروف است: «فاطی که فنون فلسفه می‌خواند/ از فلسفه فا و لام و سین می‌داند، امید من آنست که با نور خدا/ خود را ز حجاب فلسفه برهاند»

* دلبستگی امام خمینی(ره) به مباحث حکمت متعالیه ملاصدرای شیرازی

وی ادامه داد: یعنی مقصود این است که فلسفه نباید به مرحله‌ای برسد که مسیر بالذات انسان شود، بلکه فلسفه وسیله‌ای برای رسیدن به مقصود باشد، بنابراین کسانی که فلسفه را مسیر بالذات می‌دانند، خود فلسفه برای آنها یک حجاب می‌شود، مرحوم امام  خمینی (ره) نسبت به جریان‌های فلسفی مشایی، صدرایی، اشراقی، آنچه که از مجموع مباحث نوشته‌ها، سخنرانی‌ها، کتاب‌ها  و خاطرات ایشان به دست می‌آید، بیشترین میزان دلبستگی امام در مباحث فلسفی به «حکمت متعالیه صدرایی» است.

* راه یافتن تفکرات فلسفی امام خمینی(ره) در آثار فقهی، کلامی، اخلاقی و اصولی‌ ایشان

این کارشناس فلسفه ضمن برشمردن برخی از آثار امام، بیان داشت: آثار مختلفی از امام به جا مانده است، در آن مضامین فلسفی مطرح شده است، مثلاً در کتاب‌ «آداب الصلاة»، «انوار الهدایه فی التعلیقه علی الکفایه» و «شرح حدیث رأس الجالوت» که برخی از  از شاگردان امام مانند «عبدالغنی اردبیلی»، این مباحث را تقریر کردند و کسانی که علاقمند مباحث فلسفی امام  هستند می‌توانند به این منابع مراجع کنند.

* تاثیرات عقل خودبنیاد در گمراهی انسان 

وی درباره علت علاقه امام خمینی(ره) به مباحث حکمت صدرایی، افزود: امام معتقد بودند، بسیاری از مباحثی که در نظرات دیگران مطرح شده، در مباحث حکمت متعالیه خوب هضم شده است، از جمله معتقد بودند که  مشایی‌گری و تعقل بین مبنا قرار دادن جنبه‌های الهی و تاییدات ربانی خیلی کارساز نیست و به شاگردان خود توصیه می‌‌کردند به دنبال عقل خود بنیاد نروند، چرا که عقل خود بنیاد، انسان را نجات نمی‌دهد و مرجع قابل اعتمادی برای انسان‌ها نیست.

* ملاصدرا حقایقی را مطرح می‌کند که در متن ادعیه ائمه وجود دارد

محمدزاده با تاکید بر اینکه امام خمینی(ره) معتقد بودند که فلسفه اسلامی با تعبیر صدرایی کلمه، برخاسته از آیات، روایات است و ربطی به فلسفه یونان ندارد، خاطرنشان کرد: برخلاف نظری که گاهی گفته می‌شود، مسلمانان فلسفه را از یونان گرفتند، ایشان معتقد بودند خیلی از بحث‌های صدرایی از عهده فهم فلاسفه یونان بر نمی‌آیند، بنابراین مباحثی که ملاصدرا و شاگردان او مطرح می‌کردند، حقایقی است که در متن ادعیه مربوط به ائمه معصومین(ع) وجود دارد؛ «صحیفه سجادیه»، «نهج‌البلاغه» و «قرآن» حجم بیشتری از این حقایق به چشم می‌خورد.

* تحجر و تعصب دو آفت شناخت حقیقت است

وی تحجر و تعصب را دو آفت انسان در شناخت حقیقت از منظر امام خمینی‌(ره) دانست و ادامه داد: امام خمینی(ره) از جمله فیلسوفانی بودند که اعتقاد داشت، فلسفه می‌تواند مبنای خوبی برای زندگی اجتماعی، ‌بحث حکومت و مباحث جامعه شناختی باشد و عقلانیت و فلسفه تا حد زیادی می‌تواند گره‌گشای مسائل و معضلات شود که در زندگی اجتماعی معمول انسان‌ها با آن مواجه می‌شوند.



[ یادداشت ثابت - شنبه 91/3/14 ] [ 9:33 عصر ] [ رضا سروری ]

بازتاب اظهارات هاشمی رفسنجانی درباره «فیسبوک»

یکی از اخباری که طی 24 ساعت گذشته بازتاب گسترده ای در مطبوعات جهان داشته، سخنان هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد نقش رسانه ها و شبکه های اجتماعی در جامعه معاصر است. آفتاب: یکی از اخباری که طی 24 ساعت گذشته بازتاب گسترده ای در مطبوعات جهان داشته، سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد نقش رسانه ها و شبکه های اجتماعی در جامعه معاصر است. اما آنچه مورد توجه رسانه های خارجی قرار گرفته، آن بخش از سخنان هاشمی است که گفته: «حالا شاهدیم که یک صفحه فیس بوک که برای مردم هزینه ندارد، تبدیل به چندین دستگاه رادیو و تلویزیون می شود که میلیون ها نفر را تحت تأثیر قرار می دهد و یک ویدیو تصویر که با موبایل ها گرفته شده به دنیا منتقل می شود که به نظر من این امری مبارک برای دنیاست...». به گزارش تابناک، رسانه‌های بسیاری از جمله خبرگزاری فرانسه، «فرانس 24»، «بی. بی. سی»، «اوراسیا ریویو»، «دیلی استار» و «تایمز» این اظهارات را با تیتر «فیس بوک امری مبارک است» بازتاب دادند. در این مطالب به وضعیت اینترنت در ایران و محدودیت شبکه های اجتماعی نیز اشاره شده است.


[ یادداشت ثابت - شنبه 91/3/14 ] [ 6:9 عصر ] [ رضا سروری ]

مردی متوجه شد که گوش همسرش سنگین شده و شنوایی اش کم شده است.

به نظرش رسید که همسرش باید سمعک بگذارد ولی نمی دانست این موضوع را چگونه با او درمیان بگذارد.

به این دلیل، نزد دکتر خانوادگی شان رفت و مشکل را با او درمیان گذاشت.

دکتر گفت: برای اینکه بتوانی دقیقتر به من بگویی که میزان ناشنوایی همسرت چقدر است، آزمایش ساده ای وجود دارد.

این کار را انجام بده و جوابش را به من بگو: ابتدا در فاصله 4 متری او بایست و با صدای معمولی، مطلبی را به او بگو.

اگر نشنید، همین کار را در فاصله 3 متری تکرار کن.

بعد در 2 متری و به همین ترتیب تا بالاخره جواب بدهد.

آن شب همسر آن مرد در آشپزخانه سرگرم تهیه شام بود و خود او در اتاق پذیرایی نشسته بود.

مرد به خودش گفت: الان فاصله ما حدود 4 متر است. بگذار امتحان کنم، و سوالش را مطرح کرد … جوابی نشنید بعد بلند شد و یک متر به جلوتر به سمت آشپزخانه رفت و همان سوال را دوباره پرسید و باز هم جوابی نشنید.

 

بازهم جلوتر رفت و به درب آشپزخانه رسید.سوالش را تکرار کرد و باز هم جوابی نشنید.

این بار جلوتر رفت و گفت: ” شام چی داریم؟” و این بار همسرش گفت: “مگه کری؟! برای چهارمین بار میگم؛ ” خوراک مرغ!

گاهی هم بد نیست که نگاهی به درون خودمان بیندازیم شاید عیب هایی که تصور میکنیم در دیگران است در واقع در خودمان وجود دارد!

 


[ یادداشت ثابت - چهارشنبه 91/3/11 ] [ 2:40 عصر ] [ رضا سروری ]

آدرس جدید وبلاگ :

 

 

sarvari-org.ir


 

  • و ان شاء الله بزودی وبسایت بنده با آدرس زیر  و با زبان های غیر فارسی ( انگلیسی و عربی ) به مسائل خارج از ایران می پردازد ...

 

 

sarvari.org

 

 


[ یادداشت ثابت - دوشنبه 91/3/9 ] [ 4:27 عصر ] [ رضا سروری ]
   1   2   3   4   5   >>   >
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ
امکانات وب
ایران رمان